Vad är egentligen träning för mig? För mig som det inte kommer naturligt att ha träningen som en del av mig så förmodar jag att det alltid kommer att vara lite av en struggle att få till. Jag har börjat komma underfund med att träning kommer och går, och beroende på hur livet känns i allmänhet så blir det olika sorters aktiv rörelse. Just nu i mitt liv vill jag bygga en stark grund i mig själv. En grund som känns stark både fysisk och psykisk. Är inte min psykiska sida på plats så har jag en tendens till att tappa motivation helt och hållet. Det ena hänger ändå lite ihop med det andra! När jag tränar regelbundet och får in motion som en del av mig, då faller det psykiska på plats och det känns lugnt och harmoniskt, om ni förstår hur jag menar. 
Min träning på gymmet just nu går ut på att bli uthållig och få en bra hållning för att orka med ridningen. Det är min motivation just nu! Jag vill kunna känna min kropp och var jag har mina muskler och leder så att jag kan ta det vidare upp på hästryggen. Om min core är kass, hur ska jag i såna fall orka sitta på hästen där det är superviktigt att aktivera just bålen?
Jag vill inte vara en periodare med kost och träning. Jag vill ha det som en del av mig själv. Dieter och träningsscheman är ingenting för mig ( det fungerar kanske på andra, och dom gör det väldigt bra!) då jag alltid går på känsla och lust, mer än att "det står på schemat att...". Det är bara sån jag är och har alltid varit. Ridningen är väl egentligen det enda som någon får säga åt mig hur/när jag ska göra något och där det är inbokat i kalendern. Det är kanske också därför jag har problem med att skaffa mig en träningskompis, jag går alldeles för mycket på lust för att kunna veta att på onsdag kl 16 ska jag träna haha Det fungerar ibland, men det är också långt ifrån mina bästa pass(jag kör annars hellre en träningsdejt med en kompis än går ut och festar) . Det är något väldigt härligt med att stänga in mig i en musikvärld och pressa min kropp till något den inte brukar göra.
Dagens pass blev uppdelat så här ( gick dit med en tanke på pass, fick feeling och körde ett annat upplägg) : 
40 min överkropp. Lite armar, axlar, bröst och rygg.
20 min snabba intervaller. 
20-25 min stretch/komma ner i varv med härlig musik. 
 
Träning förändras för mig. När jag var yngre var det ridning, skolans gympa och en sjuhelvetes massa promenader som gällde. För några år sen var det nyförälskelsen till gymmet som gjorde att jag drogs dit 5 dagar i veckan. Om jag fick/kunde/hade råd skulle jag skippa gymmet helt och hållet och rida varje dag i veckan. Men det har jag verkligen inte tid eller råd med haha
 
Hur tänker ni med träning just nu? Är ni periodare? Har ni något mål med träningen? Träning kan vara något man inte diskuterar har jag märkt eftersom vi alla gör olika, men för mig är all rörelse något positivt. Många gånger har jag planer på att träna efter jobbet, men kommer hem dränerad på energi och kör ett lätt yoga-pass hemma istället i 20 min. Ingenting är dåligt, bara man gör det som känns bra för sin egen kropp och knopp. 
 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress