16 januari 2019

Säg hej till Nanny!

allmänt

 
 
 
Kolla in den MAGISKA soluppgången jag lyckades pricka in på väg mot jobbet igår morse! Hela himlen badade i turkost, orange, rosa och blått. Ibland önskar jag att det fanns ett liten berg i närheten av Sala så att det gick att komma upp lite över marken för att kunna se såna här fina solupp/nedgångar.
Hej förresten! Det blev en hektisk dag igår med väckning av jobbet där det krisade lite ( jobb 9-16 för mig), promenad hem, svänga ihop en middag, svira om till stallkläder och sen cykla ut till stallet för ridlektion. Sen var jag inte hemma förrän efter 22 då jag pratade med min ridlärare om allt möjligt som gäller stallet och hästarna och mockade ridhuset efter vår lektion. Det är något fridfullt med att mocka ibland tycker jag, speciellt igår. Jag var alldeles själv i hela stora ridhuset, inga som sprang på läktaren och ingen som var nere och red. Bara jag och min grep och tystnaden. Mitt jobb är så himla bullrigt
( speciellt nu när mina öron är lite på strejk tillsammans med bihålorna, allt blir extra känsligt) så att få vara i total tystnad i en miljö som jag mår så bra i, det känns så himla lyxigt. Jag är så tacksam över att min syster tvingade mig att börja rida igen, jag var i en period i livet när allt kändes läskigt, men det var exakt det här som jag behövde. Tystnad, skratt, endorfiner, hästar och jobba med kroppen. 
Här har ni en liten tjej på 5-6 år som håller på och skolas in och har precis börjat att vara med på några av lektionerna. Mest för att utbildas i att kunna ha olika sorters ryttare på sig, hennes utbildning får hon av ridlärarna än så länge som har gjort en megabra jobb med henne. Hon är snäll, vinglig, håller på och får in sina muskler mer och mer och känns som att det kan bli en fin häst om några år och jag fick rida henne igår! Det var en upplevelse eftersom jag är van vid andra typer av hästar. Vingligt var ordet, men det var kul att se att dom saker jag har lärt mig gick att utöva på en häst som är så pass ny i sin utbildning! På äldre hästar kan man ibland behöva jobba sig runt för att få samma form och eftergivenhet, men med en yngre häst så är det precis det som den håller på och utbildas i här och nu. Det var spännande och utmanande! 
 
Idag är jag ledig och ska alldeles strax ta mig iväg ut på en promenad för att hämta ut lite paket som väntar på mig. Jag ska försöka ta mig iväg till gymmet också och stärka upp min kropp lite! Jag märker i ridningen nu när jag vill utveckla mig själv att jag saknar muskler, så det ska ändras på. Det är himla kul med ett större mål än " jag-ska-gå-ner-i-vikt". Jag vill klara av min ridning och då måste jag underhålla kroppen utanför stallet också!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress