Det fanns en tid när jag var "duktig". Så är nu icke fallet haha Jag vet att det brukar vara en sån här känsla efter hela jul/nyårshelgerna, att man är trött på sig själv och sin dåliga karaktär! 
Så för att inte göra det här såå himla svårt och se vad hälsoskillnaden blir och framförallt vad jag kommer att göra för VAL efteråt så tänkte jag köra på chips/godis-uppehåll månaden ut. Det kanske inte är världens grej, men det är 3 veckor utan det som jag gillar allra mest haha Det sägs att det tar 21 dagar att göra en ny vana, så jag tänkte att månaden ut får avgöra hur jag känner sen. 
Som det är nu så är jag konstans uppblåst ( vet inte ens längre om det är någon stressrelaterad grej, att jag har byxor på jobbet med NOLL resår eller om det är taskig kost ). Jag är relativt jämn i humöret men för min egen skull så skulle den kunna bli bättre. Jag vill framför allt inte sitta och vara sugen på saker alla dagar i veckan eftersom socker är en sån rejäl bov i dramat! Nu är det inte så att jag äter eeenorma mängder, men jag kan få i mig någon av mina pepparkakor med nonstop på (som jag och syrran gjorde i december), jag kanske köper en liten påse med godisnappar mitt i veckan efter jobbet men framför allt har jag börjat med den satans grejen att inte orka äta upp chipsen och spara dom till dagen efter. Alltså så får jag i mig det onödigt många dagar i veckan! Inte bra, inte bra.
Rörelse i vardagen är något jag alltid vill ha in, och är relativt bra på ändå. Jag går till och från jobbet varje dag, försöker få till ett tuffare pass 1-2 gånger/v och så har jag ridningen som kommer rulla på från och med den här veckan. Det ena brukar ju också leda till det andra! Tränar jag bra så brukar kosten sköta sig per automatik. 
Men nu kör jag månaden ut. Reglerna är enkla: INGET godis eller chips. Jag är ingen överdriven nöt-ätare så om jag verkligen vill ha något så får det bli cashewnötter och sånt där. Popcorn någon gång ibland, det är inte heller min stora last i livet. Det triggar ändå inte mitt sockerbehov vet jag sen tidigare uppehåll när vi (jag och syrran) har kört halvårsuppehåll. Det är sockerbehovet som jag vill dämpa och få min mage att lugna sig lite + att bryta en hemsk ovana! 
 
Någon som är på? Någon här som också har tröttnat på att man har i sig onödigt mycket av sin last? 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress