God morgon god morgon! Jag startade dagen med lite stretching ( höftböjare, baksida lår, vaderna och nacken framför allt) och sen lite core-övningar för att typ "väcka" kroppen aningens. Det känns som att ansiktsfärgen kommer tillbaka litegrann när jag startar dagen så där! Plus, PLUS! En sak som jag har gjort typ sen slutet på november är 1) jag tar en shot med gurkmeja-pulver och svartpeppar. Antingen på kvällen innan jag ska gå och lägga mig, eller direkt på morgonen. Den ska dämpa inflammationer i kroppen och boosta imunförsvaret en hel drös. Jag gillar den! Det jag har haft lite problem med är att det blir samma effekt som när man äter kokta färska rödbetor, fast i det här fallet en annan färg: Man kissar extremt gul/lite åt det orangea haha 
Nr 2) Jag har också varje kväll och varje morgon tagit en glas med vatten och hällt i 1 msk äppelcidervinäger i det och druckit upp det. Det smakar rent utsagt vidrigt ( jag gillar smaken i sallader, men i rå form blir det speciellt..) men det är SJUKT bra att få i sig. Dels för att det binder vätskan i kroppen men mest för att det hämmar nästäppa. Det är ingen som har sagt det åt mig, men jag vill tro att i samband med gurkmejans egenskaper så har jag hjälpt mina bihålor och slemhinnor i näsan att bli lite bättre för nu i kanske 2 veckor så har jag faktiskt inte vaknat upp med "snälla-skjut-mig"-känslan som annars har varit en standard-känsla! Äppelcidervinäger är också bra för magen, huden, kolestrolet/blodtryck och dödar bakterier i kroppen ( jag fick se vad som flöt runt i mitt blod när jag gjorde en blodanalys, det fanns saker där som kunde få vandra bort kände jag haha). 
Jag känner så här: Det kan inte skada. Det kanske känns lite bajsnödigt att trycka i sig vitaminer och mineraler i pillerform ( jag har järn, d-vitamin, omega-3-krill och en uppsjö av andra) och dricka såna här shots. Men vi har bara en kropp och nu under vintern så har vi NOLL motstådskraft i luften vi andas och oftast inte i kosten vi år i oss. Jag äter sallad kanske var 3-4:e måltid och försöker äta så blandat som möjligt dom andra måltiderna också. Min frukost just nu består av kvarg och 2 apelsiner + kaffe. 
Men om vi säger såhär: Jag har haft 2 sjukdagar på hela hösten/vintern, nu har det gjort satans ont i bihålorna istället, men det har alltid gått över efter några timmar på förmiddagen. Någonting rätt måste jag ha gjort den här vintern ändå *peppar peppar*. Jag utsetts för så mycket folk varje dag som bär på mer sjukdomar än vad jag vill veta om och då får jag se till att hjälpa min kropp på det bästa sätt! Nu kanske jag bara har haft ren tur, men då får det vara så, jag har ändå fått i mig bra saker som min kropp behöver.
 
Nu: Jobb och sen simning med en vän på kvällen! Kommer verkligen behövas.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress