3 februari 2019

Fem fakta

allmänt

 
En snöig dag som denna tänkte jag bjussa på 5 lite random fakta om mig! Saker som har hänt i livet som kanske har glömts bort på vägen. Glad söndag på er, hoppas att ni inte blir insnöade allt för mycket!
 
1) Jag har ju berättat att jag föddes med en liten nedsättning på hörseln på ena örat? I alla fall. Genom så gott som hela låg-mellanstadiet så sattes jag lääääängst bak i klassrummet, mellan två s.k "bråkstakar" för att jag hade en lugnande effekt som lärarna så fint sa. Problemet var ju mest att jag inte hörde vad fröken sa där framme både av hörselfelet men också för att jag inte kunde konsentrera mig och hörde alltså väldigt lite! Mina föräldrar bråkade mycket med lärarna om det här och förklarade fint, men det glömdes bort på vägen. Vad gör man då som barn? Jo jag lärde mig att läsa på läpparna. Fungerar fin fint idag med! Lite knaggligt ibland, men det är toppen om någon av mina kollegor säger något på vääääldigt långt håll. Då läser jag på läpparna!
 
2) Jag spelade piano i kanske 1 år när jag var liten. Intresset dog lite när jag fortfarande, efter 1 år, spelade små grodorna, typ. Jag hade en vikarie en gång som hade ett heeeelt annat upplägg och honom älskade jag! Men det var hemskt roligt att testa på, vi har alltid varit väldigt musikaliska i vår familj.
 
3) Jag känner just nu att jag kan berätta om det som hände i december som fick mig att komma lite ur form: Jag fick i akut läge ringa 112 medans min kollega gjorde HLR på en kund. Det är det mest surrialistiska jag har varit med om och det tog hårt på mig där och då. Hjärt-lung-räddning är ingenting jag har lyckats få vara med och öva på, så jag kommer ihåg hur jag blev ställd i att inte veta någonting. Men vi var ett bra team och vi kunde inte ha gjort någonting för att rädda den här personen. Men gissa om jag började kolla på Youtube-klipp om varenda grej som KAN hända en människa. Jag gillar inte att känna mig oförberedd på saker som händer. Två positiv saker om den här hemska upplevelesen är 1) min kärlek till min extrafamilj på jobbet. Vilka klippor jag jobbar med! 2) Jag lärde mig mycket om mig själv i en krissituation. Hur jag hanterar den. Många gånger tror man att man skulle agera på ett sätt men i själva verket gör man på ett annat. Jag blir lösningfokuserad för stunden, något skakig och svår att nå fram till, men jag vill att alla ska må bra. 2018 var ett år jag fick lära mig otroligt mycket om mig själv och hur STARK jag är. 
 
4) Apropå dålig hörsel haha En natt när jag och min syster skulle sova när vi var på Menorca så märkte min syster att våra grannar över oss hade det lite ...vi kan säga Mysigt, ni förstår kanske vart jag vill komma med det? Men med min kassa hörsel hörde jag absolut ingenting och kunde somna på några sekunder, medans min stackars syster låg vaken och kände sig minst sagt obekväm haha
Det är väl första gången jag tackar min dåliga hörsel! 
 
5) Det som jag tyckte var mest intressant med att läsa Omgiven av Idioter var inte hur man ska ta andra människor på bästa sätt, utan vetskapen om mig själv och vad jag gör i olika situationer. Jag insåg ganska så snabbt att jag är grön, med lite stänk av blått och gult. Väldigt lite av dom andra färgerna. 
Men det roliga är att jag tar en röd/gul roll på jobbet utan att tänka på det! Glad, positiv, lite sprallig men ändå rak på sak med inga krussiduller. Tänk er den krocken i mig själv plus att jag är något introvert som person  (= vilar upp mig och får tillbaka mina krafter genom att vara ensam. Det betyder inte att man är blyg). Det är ju inte konstigt att jag är trött som tusan efter en jobbdag! Det är så socialt och "happy clappy" att sitta i kassan/förbutiken. Nu är det ingenting jag fejkar, utan det blir lätt så för mig. Jag, som grön, vill ju göra alla nöjda och då är det lättast att bli gul (= bjuder på sig själv, är glad och skrattar mycket) och röd för att styra upp och leda lite i rätt riktning. Om någon blir elak mot mina kollegor/min omgivning har jag inga problem med att bli obekväm och ställa mig emellan. 
Jag fick otroligt mycket ahaa-upplevelser om den boken, inte bara om min omgivning utan mest om mig själv.
 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress