22 februari 2019

Äntligen

allmänt

 
 
God morgon, hemskt mycket god morgon! Livet har återvänt för mig ( nåja, kanske inte 100%, men väldigt nära!). Jag var igår till Öron-näsa-hals på en privatklinik i Västerås (ute på Hässlö flygplats, perfekt för mig som ÄLSKAR flygplan haha) och fick mina öron och min näsa undersökt och Oj säger jag bara. Det en läkare här i Sala sa (polyper) : "det blir operation, men jag skickar dig till Västerås på remiss". Plus att den läkaren sa det ungefär i samma mening som han sa "hej då", där stod jag med en information som jag inte visste vad jag skulle göra med. Det såg inte ens den här läkaren. Han var något förbryllad över att dom sa polyper och kändes lite irriterad över det. Ingenting i jämförelse med hur irriterad JAG har varit över det här, i nästan 1 års tid. Att inte kunna andas normalt, behöva vänta 1 månad hit, 2 månader dit. Att få en remiss till Västerås, som aldrig kom. För att ringa upp och få till svar från Västerås att "nej, dom har skickat en remiss till dig i Sala". Sen fick jag vänta 1,5 månad till då jag satte upp mig på den här privata kliniken, vilket känns mer än rimligt och det har gått väldigt bra att vänta.
Vad är det då? Inga polyper som då skulle behövas opereras bort vilket känns skönt. Det som är istället är att det är en inflammation i näsan som gör att jag inte kan få in eller ut luft. Därav att det känns tungt att andas, gå på promenader och att jag vaknar upp med känslan av förkylning i huvudet. Jag vet inte hur många gånger som jag har sagt till min syster på våra promenader " jag kommer inte framåt!!". Som att jag har varit tvungen att aktivt lyfta ett ben framåt hela tiden. Att prata samtidigt har varit kört, i en lite högre promenadtakt. 
Det sjuka redan igår var att jag märkte hur det smällde till kanske 4-5 gånger i öronen efter att ha fått avsvällande spray av läkaren på plats. Det är inte konstigt varför jag har gått och sagt "Vaaaaaa, vad säger du!?" så pass länge. Så nu har jag lite pyssel framför mig med avsvällande spray morgon och kväll i 3 veckor och så en röntgen för bihålorna inom en snar framtid! Yeay. 
 
Men nu är det faktiskt fredag hörrni. Äntligen! Jag börjar inte jobba förrän 14 idag så jag ska ta mig en sväng på Vår-Marknaden som är i Sala nu över helgen och pyssla lite här hemma. Jag tränade igår kväll och känner att min stackars kropp ska få återhämta sig från det. Jag gillar inte orden Sakta och Lagom ibland, men efter en lång förkylning är det exakt det som jag måste ta till mig av haha
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress