11 februari 2019

An end of an era

allmänt

 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har blivit med Canon och alltså gått ifrån Sony. Jag är annars en Sony-tjej, har alltid varit det! 
Men i kameravärlden så har jag fått ge efter lite med vilket märke jag gillar och istället se efter vad jag vill ha ut av en kamera. Prisklass, funktioner, hur den känns i handen och objektiv t.ex. Sony är fortfarande en klass försig i DSLR-världen ( spegelglas-kamera) men alltså jag vill verkligen inte lägga ut 20 papp på enbart kamerahus för att SEN lägga ut ytterligare några tusenlappar på objektiv. Mina 6,800 på kameran jag köpte nu känns lagom roligt. Jag fick lite andnöd när jag betalade det på Scandinavian Photos nyss haha
Jag har alltså skaffat en Canon 200d med ett objektiv till som jag hoppas på ska vara bra. Jag har googlat och Youtubat så mycket att det började kännas löjligt! Kameran har det som jag är ute efter: En vinklingsbar skärm ( jag använder skärmen när jag fotar istället för den lilla fyrkantiga grejen högst upp på kameran, jag får panik av såna haha), den har bra megapixel ( 24,2 ), den har både WIFI och NFC vilket var ett krav från mig. Den fotar i RAW. Den är inte "dra-åt-helvete-dyr". Den är inte enorm i storlek vilket är bra, jag känner mig själv och inser att jag inte kommer att orka dra med den på resor om den väger multum eller inte får plats i min väska. Sen har den en uppsjö andra bra grejer, men det vet jag inte än om jag gillar eller inte eftersom jag inte är van vid det. Men nu är den på väg till mig! 
Min Sony har skött sig väldigt bra, det är tråkigt att jag har växt ur den faktiskt. Den har ALLT som en nybörjare vill ha, men nu börjar jag växa ur den. Jag tar en chansning här: Om någon vill köpa en grym kompaktkamera som är bra på alla sätt och vis ( och hel och ren haha) för en vettig summa, hojta till! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress