8 april 2019

Rörelse

allmänt

 
 
En bra jäkla start på den här nya veckan! En skön natts sömn, upp lite tidigare än vad jag brukar när jag börjar jobba 10.30 och sen bränna av ett pilatespass på 45 min som jag har hittat på Youtube! Den här tiden på året är jag egentligen en människa som hellre sover än tar mig ut och går. Jag hatar när jag har tvingat upp mig från en skön säng, drar upp persiennerna och ser att det snöar ( som idag ), det finns liksom ingen tid att ta mig iväg och träna på gymmet ( med allt var det innebär med dusch, gående och fixa i ordning mig+ matlådor för dagen). Då händer det ibland att jag kör ett yoga/pilates-pass isället, det känns som ett snällt sätt att kicka igång kroppen på när man är yrvaken. Plus att jag märkte idag att jag var bra stel i kroppen från ridningen igår haha
Jag fick Zulle Den Store igår och det stod lite teknisk hoppning på schemat ( distans för att vara precis) och varken jag eller Zulle har ett bra självförtroende i hoppning så när han behöver stöttning i att få en bra galopp och inramning ( på icke häst-språk: när man har ryttarens ben i bra position, med lagom stöd runt magen på hästen följt av att man har rätt kontakt med hästens mun via tyglarna. Att rida är inte lätt!) behöver jag vara så pass säker på min sak att han följer mig. Men tvekar jag ens en halv sekund, då är han så pass känslig att har märker av det= blir förvirrad på mina signaler. Men jag fick till sista kombinationen där både jag, häst, ridlärare och resten av gruppen såg att DÄR hittade vi varandra! Han behöver beröm på en gång så att han får självförtroende och där är jag inte dålig direkt haha Han är så himla stor den här hästen. Man hör när han galopperar fram och jag är väldigt ny på honom och vad han behöver. När jag tycker att vi susar fram i snabb galopp så är det bara för att jag är van vid som små varmbloden som trippar fram i jämförelse. 
 
Jag gillar sånt här. Rörelse på olika sätt. Jag är ingen gymmare eller yogi. Jag är en tjej som gillar att röra på mig. Det ena behöver inte alltid utesluta det andra! Att jag älskar att hänga i stallet och rida ett svettigt pass behöver inte betyda att jag inte gillar känslan av hur kroppen känns efter 1 timme med stretch, andning och statisk träning. Eller hur häftigt det känns när jag har sprungit snabbt som vinden. Viss träning är roligare än annan, men all min träning är en liten nyckel till att få min kropp att må bra och framför allt att hålla.
 
Men nu: Jag måste få i mig frukost, fixa mig lite och sen bär det av till jobbet.
Ha en härlig måndag nu!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress