Ni vet den där internet-djungeln som är SÅ jobbig att gå igenom och granska? Jag tog tag i den igår. Jag har funderat alldeles på tok för länge på vad jag ska ha för bredband hemma då jag idag har haft en router på 40 gb för svindlande 288kr/månad. Absolut inga gb för alldeles för mycket pengar, för det jag har fått. Plus att jag har haft 399 kr/månaden för 20 gb på mobilen, vilket jag ALDRIG kommer upp i eftersom jag nästan uteslutet är uppkopplad till mitt wifi när jag är hemma. Drygt 700 kr/månad för internet är något jag har ignorerat och fått gåshud på kroppen när jag tänkt på vad jag slänger ut pengar på. Så! Jag tog tag i det här igår och kollade igenom hela Tele2, Telia och Telenor ( som jag har haft sen jag flyttade hemifrån för 8 år sen). 
Nu har jag alltså fixat ihop det här: Mobilen: 8 gb för 249 kr/månaden. Mobilt bredaband: 249 kr i 6 månader som sen kommer gå över till 389 kr/ månad ( tror jag, han sa inget om det, men jag antar att det blir så eftersom det står så på hemsidan). Det fina i den här kråksången är att jag, som både mobil/bredbandskund blir Kombokund och kan välja att uppgradera mig på någon av dom här grejerna. Jag hade förut 20 gb för 399 kr, men nu är jag alltså uppe på 15 gb för 249 kr. Eftersom jag ligger på runt 10-12 gb/månad för internetanvändning så har jag alltså betalat alldeles för mycket för det som jag har varit täcknad för. Som Kombokund får man gratis uppgradering på antingen bättre hastighet på bredbandet eller om man vill på mobilen, jag tog mobilen då det blev bättre att gå från 399 kr till 249 och "tappade" bara 5 gb på det. Alltså jag är SÅ nöjd med det här! Att gå på bredband känns som nästa steg för mig då jag är uppe och snuddar på mitt Gigabyte-tak nästan varje månad. 40 gb är inte mycket när man väl har hittat vägen till Youtube och Netflix. 
Jag satt igår och skrev ner punker på vad jag ville ha sagt med min Telenor-människa på andra sidan luren, bara för att komma ihåg vad jag själv har haft för funderingar. Det är en himla djungel det där, och det gäller att ha pluggat på för sin egen skull så att man fattar vad dom menar! Jag har tex haft ett avtal som inte ens existerar hos Telenor längre. Det som var sviiiindyrt för några år sen och relativt komplicerat är idag på en lagom nivå prismässigt och inte jättesvårt att förstå sig på. Känns sjukt att gå från 700 kr till 500 bara genom att plugga på lite och kolla upp vad man själv är ute efter! Kommer liksom spara 1200 kr på det här varje år(edit: 2400 kr, matte är tydligen inte min starka sida haha). 
Internet- Check!
Nu måste jag bara ta tag i tv:n också då min hyresvärd har sagt upp det avtalet vi har haft i alla dessa år och nu ska vi alltså byta. Lagom roligt! Eftersom jag fortfarande är en tv-tjej så är det bara att göra det här. 
 
Klappar mig själv på min singel-axel och gillar att jag tar tag i sånt här skit själv! Jag har pratat lite med mina grannar och kollegor om vad dom har för något och kommit fram till att det här är bra för mig. Jag fick t.om behålla min gamla router kostnadsfritt utifall att bredbandet skulle krångla någon dag. Det här med att vara en trogen kund gillar jag! Telenor, jag gillar er skarpt!
 
Internet är olika för alla inser jag. Vissa har inte ens internet hemma utan kör bara på mobilens data. Hur gör ni? 

Telia Sverige

Visst kan det verka som en djungel, skitbra att du tog tag i hela saken och hittade en abonnemangsform som verkar passa dig bra! Och om du någon gång skulle få för dig att vara otrogen, så vet du vart vi finns ;)
Ha en fortsatt fin kväll! /Lisa, Telia Kundservice

Svar: Haha åh vad roligt att du hittade hit Lisa! Kommer faktiskt vara lite otrogen för Telia blir företaget som jag har tv:n igenom,får hoppas att Telenor inte blir tjuriga på mig haha 😉
Det känns riktigt skönt att ha allt sorterat och fixat efter mig och mina behov! Älskar struktur haha
Ha en underbar helg snart Lisa!
Camilla Norman

Telia Sverige

Åh men då kommer vi ju i alla fall få ett gäng härliga tv-kvällar tillsammans framöver ;) Jag önskar dig detsamma, Camilla!
/Lisa, Telia Kundservice

Svar: Haha ja men eller hur! Trevliga tv-kvällar är det inte mycket som slår 😉
Tack snälla du!
Camilla Norman

Jessica Högberg

Vi har nån sorts "familjepott" på telefonen och medium comhem??
Inte sjukt haj på det där, haha

Svar: Det är säkert en väldigt bra grej det där med familjepott-kombo! Det lär vara billigast när man ändå är några stycken i en familj? :P Skönt att höra att det inte bara är jag som har halvtaskig koll haha
Camilla Norman

Jessica Högberg

Nu är ju vi två... haha, vi betalar nog för mycket men vi byter telefon vartannat år på abonemang så... jaja, jag vet...

Svar: Hahah jag förstår dig Jessica, ibland blir det bara sådär! ;) Hoppas att du har haft en fin helg än så länge!
Camilla Norman

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress