Jag hade en sån otroligt härlig dag igår. Den började med en 2-timmarstur ute i solen och den krispiga luften följt av soff-mood och genomgång av bilderna här. HUR vackert var det inte igår? Jag mötte så många människor igår vid den här gången som är vid Sala ( Grönagången ). Det är kul att se hur glada och trevliga vi blir av lite solsken och vackert väder! Det var en sån där vindfri dag igår som gjorde sjön alldeles spegelblank. Så vackert!
Sen var jag nedkyld in i märgen och blev bara inte varm någon gång. Ja, tills jag hade privatlektion med syrran på stallet vi rider på (SORF)! Jag har aldrig haft en privatlektion förut så det kändes nytt och spännande att ha det. Det enda jag visste var att vi skulle ha ett lite speciellt upplägg för vår lektion och att det inte finns någon tid att smyga undan och inte ha ögonen på sig haha Men OJ vad jag lärde mig mycket igår. Allt om hur jag sitter till hur min inverkan är på hästen om jag gör si och så. Jag är en väldigt försiktig ryttare som är lätt på handen och skänklar, men ibland måste jag gå emot mitt persona och faktiskt ta kommandot lite mer! 
Men jag kan säga er det här: Det finns ingen mer tillfredsställande känsla än när man hittar kontaken med hästen, när det liksom "lossnar" och allt känns mjukt och fint ihop och så får man ett högt och innerligt: "DÄÄÄÄÄR CAMILLA, DÄR har du det!". Bättre belöning går inte att få. Känslan när man blir ett team med ett 500-kilosdjur är helt galen. När förberedelserna under en lektion + rätt hjälper i EXAKT rätt ögonblick kan få en så himla glad. Det är så coolt vad man kan göra med ett djur som har flyktinstinkter, men med rätt medel, röst och andra hjälper kan få dom att göra så som man vill ha utav dom. Nu har vi massor att träna på, min favorithäst Akrobat och jag!
Sen var det kört att försöka somna. Jag var hög som ett hus och min tankeverksamhet körde igång på 100. Jag vill föra lite "dagbok" dom lektion som vi har privata och se hur utvecklingen känns, men framför allt för att jag ska komma ihåg till gången efteråt. En känsla är så svår att ta med sig, men när jag skriver ner och reflekterar så kommer jag ihåg det lättare. Plus, hur ofta sitter man med penna och papper och faktiskt SKRIVER något längre? Min hjärna var på högvarv helt klart och euforisk. Det var tur att jag lyckades byta jobb-pass med en av mina vänner på jobbet, vi var inte hemma förrän strax före 21.30 och jag skulle ha gått upp vid 4.45 haha 
Åh, jag vill rida varje dag i veckan! Jag vill känna den här glädjen i kroppen jämt och ständigt. Hänga i stallet, leka med hästarna och stoppa in näsan i deras päls och andas in det största man bara kan för att få in så mycket hästdoft som möjligt. Den känslan tar jag med mig in i jobbhelgen nu. Åh så härligt!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress