En oldie but godie: En helt vanlig svart/vit ansiktsmålning! Jag funderade starkt på att "slänga" den här då mitt symetrisinne och "duktig flicka-syndromet" gör att den här inte passar in bland dom tidigare två lookerna och sen dom två som kommer efteråt. Men jag hade helt enkelt ingen lust att köpa på mig mer flytande latex eller scenblod och det var inget som jag hittade här i Sala heller. Jag är kanske ingen naturnisse och tänker på vår planet dagarna i ända ( försöker så gott som jag bara kan, med det som finns att göra) men det känns inte sjyst att beställa två små saker som ska färdas med transport och skräpa ner den här världen med ännu lite mer avgaser,( ska man besälla så kör jag alltid en rejäl besällning så att det kan vara värt det!) så jag tog av det som jag hade hemma: Nämligen svart/vit ansiktsfärg! En helt vanlig 2-dimensionell look. Det känns tråkig och intetsägande när man jämför med dom andra som är dramatiska och uttänkta, men jag vill inte bli en sån som måste göra saker perfekt och annars får det vara! Jag blev ändå nöjd med dom svart/vita bilderna i sig Vi kan väl säga så här: En sån här sminkning är ju i alla fall wearable, man skulle kunna gå på en fest och se ut så här utan att skrämma slag på alla man möter på väg till festen haha
Det här kan alla få till, bara man lägger lite energi på det! Det ni inte ser här på bilderna är en rejäl sotning med röda toner och om ni kollar riiiiiktigt ordentligt så har vi en svart lins i ena ögat. Dom var för jobbiga att ha i och mina ögon reagerade på dom så det fick bli i det ögat som blev sminkat, medans det andra fick vila! 
 
Ett STORT tack för alla fina och positiva kommentarer här på diverse sociala medier och i verkliga livet. Så himla roligt att ni också tycker att det är roligt när någon lägger energi på saker och ting! Jag har fått höra snälla saker från allmäna kunder till mig ( som råkat komma över det på FB eller Instagram) och det är så himla kul att få visa upp något som jag ändå har lagt ner mycket energi och tanke på! Nu ska jag bara sluta vara så hård mot mig själv om den här looken, den är inte så tokig ändå, bara inte så där "in-your-face" med blod och hemskheter haha ( I morgon är vi tillbaka till det "normala" igen, håll i hatten!)
 
 
 
 
Ni vet när man har en finne rakt i ansiktet och vill täcka den med den den fetaste concealern som finns i världen? Jag har svaret här: Gör en sån här sminkning! Ingen finne eller allmän skavank i världen tar sig igenom det här haha Tänk vad man kan göra med lite havregryn förresten(glutenfria sådana, ve och fasa, i dagens sociala medier-värld vågar man väl inte ha något annat??) . Jag såg en på Youtube som arbeta med havregryn i en look och jag kände att jag ändå skulle behöva slänga mitt här hemma då jag nästan aldrig bakar, så varför inte använda det i en Halloween-look? Det blev den där avskalade looken som jag var ute efter tycker jag. Inte avskalad som i "less is more" utan som i att huden har tappats på ena sidan ansiktet och dragits över mot den "friska"sidan. Det var extra svårt att göra det här då det flög havregryn fanimig överallt och när jag var klar med allt så kom det in ett regnväder på eftermiddagen så det fanns NOLL ljus här hemma, därav väldigt mörka bilder. Men dom blev lite moody ändå tycker jag! 
 
Min dag igår var HUR skön som helst. Dels var det kul att kicka igång den här veckan tillsammans med er. Men jag hann med att tvätta kläder, storstäda här hemma, laga lite mat och åka och kolla på blommor med syrran. Så himla skön start på en ny vecka! Nu slipper jag tänka på sånt där tjafs nu när jag ska jobba några dagar fram till helgen och kan bara göra sånt som är roligt på min lediga helg. Jag ska på barnkalas och KANSKE en sväng till Västerås också, men det får vi se. 
Men ni kickar vi igång den här regniga tisdagen med look nr 2: En räddare i nöden när man behöver täcka en finne eller två!
 

 
 
 
 
Vi kör hårt ut med en Halloween-look som jag blir himla nöjd med faktiskt! Sminkningen med mycket lila toner, mycket rött och lite känslan av blåmärke, typ. Det absolut svårast med den här var 1) det var första gången jag använde mig av flytande latex och jag visste inte riiiktigt hur den skulle reagera och 2) trä igenom snörena genom den "trasiga munnen" utan att förstöra hela ytan helt och hållet. 
Det jag använde mig av i den här looken var scenblod, en mörkröd ansiktsfärg, flytande latex, toalettpapper, bomull, brun grov tråd ( fanns här hemma efter min vän Annas babyshower förra året, blev PERFEKT att använda till det här haha) och svart ansiktsfärg för att fixa grunden inne i den trasiga delen av munnen. 
Den här looken var extra rolig att göra då jag fick vara kreativ med sminkprodukter som jag annars inte brukar använda mig av (vem använder röd eyeliner liksom?) och sminkningen i sig blev jag himla förvånad över att jag kunde göra. Det var efter den här looken som jag insåg att temat för den här veckan blir Walking Dead-ish.
Det roligaste med att ha gjort dom här sminkningarna som jag ska visa upp under veckan är att det har varit SÅ kul att få leka med smink, förvränga mitt utseende till något som jag inte är vad vid och få vara kreativ en stund. Lyssna på bra musik medans och kolla vad som finns i min sminklåda som kan hjälpa mig med det som jag har tänkt mig. Jag köpte 3 produkter(egentligen 4 produkter, men jag blev så galen på den att jag slände den, men den looken kommer senare i veckan!) från www.partykungen.se (och Coolstuff.se )men resten fanns här hemma, det gäller bara att vara lite kreativ i sitt tänkande! Jag behöver kreativitet i mitt liv för att få ihop alla pusselbitar och eftersom jag inte direkt har valt ett kreativt yrke just nu så får jag vara det desto mer på fritiden istället. 
Men häng med mig på Halloween-veckan här på bloggen, välkomna till en blodig vecka! ( Det där lät kanske konstigt...?)
 
Lite kul fakta: När jag gjorde den här sminkningen så hann det ringa på dörren 1 gång, ringa på telefonen 2 gånger och jag hann nysa 2 gånger. Kan väl säga som så här: Man öppnar inte dörren i en sån här sminkning och det blev extra svårt att svara i telefonen också! Vanligtvis ringer det aldrig på dörren och jag är inte direkt stressad över att folk vill nå mig stup i kvarten på telefonen heller!