13 november 2018

St Peterskyrkan

allmänt

 
 
 
 
 
 
 
Varje gång som jag råkar komma över någon av Dan Brown-filmerna på tv så blir jag alltid sååå sugen på att åka tillbaka "hem" till Rom. Det spelar egentligen ingen roll att Da Vinci koden utspelar sig i Paris, jag får hemlängtan till Rom ändå haha
Det är något magiskt med den staden. Folk åker dit med sina älskade och har en allt igenom romantisk weekend, men jag åker dit då jag har en förälskelse i själva staden! St Peterskyrkan/platsen är nog min favorit ändå. Det finns mycket vackert i den här staden, men Peterskyrkan på kvällstid är verkligen något utöver det vanliga! För mig som inte direkt kallar mig för troende får jag alltid en känsla av att jag är ett med något större. Det kanske låter löjligt, det är ju ändå bara en plats. Men det är som när jag väl besöker kyrkan här i Sala ( 1 gång om året typ, när pappa sjunger julkonserten), det är en gemenskap som jag kan förstå att andra troende vill åt!
Har någon av er varit i Rom? Vad tyckte ni om staden i sig? Jag kan åka tillbaka varje år utan problem. Dofterna, maten, byggnaderna och självklart romarna. Italienskan är fantastisk! 
 
Men nu är det back to reality som gäller. Det är tisdag och jag kör 4 dagar med jobb nu! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress