Andra tjejer kanske skulle klä ut sig som Britney Spears i Oops I did it again. Jag kör en lite annorlunda skoluniform. Eller för er som kommer ihåg filmen Mean Girls där Cady levererar en äcklig Halloweenlook medans alla andra ser ut som slampor haha
Jag får frågan ganska så ofta om jag inte ska vidarutbilda mig och sätta mig i skolbänken igen och få mig en utbildning. Mitt svar är nästan alltid diplomatiskt: " Jag var inte dålig i skolan, men skolan är inte för mig". Det brukar vara nog som svar, det ger dom inte så mycket fler frågor att ställa. Mitt problem är inte att jag inte gillar att lära mig saker eller plugga, det gick faktiskt ganska så bra för mig i skolan (förutom matte haha). Jag är bara inte sugen på att låsa upp mitt liv i 3-5 år med ångest över tentor, ingen vidare inkomst och för vad? Bara för att andra ska vara tysta och "nöjda" över att jag har en utbildning? Det tjatas så mycket om saker man INTE gör, men när dom väl är ifyllda efter den sociala mallen så är det ändå ingen som bryr sig. Kort och gott, och lite överdrivet från min sida: Då vill jag sticka in en blyertspenna i skallen på dom och säga åt dom där som tycker något att "Nej, jag behöver inte utbilda mig". Men jag är i tankarna på att gå kurser på distans och göra sånt som känns KUL i min egen utveckling. Jag gillar ju ändå att lära mig saker. Jag funderar på att läsa italienska igen. Det är ett språk som jag älskar och vill inte glömma hur man pratar det! Det vore kul att läsa en kurs i psykologi också, men det har jag inte tänkt igenom så mycket än. Ju mer jag jobbar med det jag jobbar, desto mer får jag tanken " HUR kan folk göra så där? Hur kan dom bete sig som dom gör?". Jag träffar oerhört många olika typer av människor varje dag på mitt jobb vilket är både otroligt roligt och givande, men också lite krävande. Ni med ett serviceyrke förstår vad jag menar. Det är en liten klick med människor, tack och lov, som beter sig mindre bra mot sina medmänniskor. Men det vore kul att gå in lite på djupet med en kurs då! Vi får se helt enkelt. Jag, som person, kommer aldrig vara varken bättre eller sämre med en fancy titel, det kanske ger en lite att få jobb som är "bättre", men med ett högre jobb kommer också ett högre sätt att arbeta på och jag vet inte om det är det som är livet för mig. Mitt jobb idag gör att jag kan leva som jag gör. Mitt liv är inte mitt jobb, men mitt jobb gör att jag kan ha ett bra liv. Men med det sagt så måste jag säga också att jag alltid är MEGA imponerad över alla er där ute som faktiskt pluggar, jag lyfter min hatt för er. Det är ett jäkla resa ni gör! 
 
Men nu ska jag ta tag i min hälsa! Jag vill ta mig till gymmet idag innan jobbet som börjar vid 16 så det är bara att riva av plåstret och kila dit! Efter ikväll vankas det, förmodligen men det vet man ju aldrig, helg för mig. Förra lediga helgen hade vi flytthelg för syrran, så det ska bli skönt med en helg att bara vila och ha det härligt! 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress