Jag har funderat ett tag på att göra en insamling för Världens Hav och nu när vi snart kommer in i julklappstider så tänkte jag så här: Borde vi inte samla in lite pengar till Världsnaturfonden WWF och skicka pengarna som en liten julklapp till dom som tack för allt dom gör för våra hav? 
Jag har nu startat en insamlingsfond för Världens Hav och jag vore SÅ tacksam om ni ville hjälpa mig på den här resan. Vår fina planet är täckt med 70 % vatten, med alla sorters fantastiska djur som lever där. Vi jobbar så himla bra på att förstöra haven med diverse oljeutsläpp, plastpåsar, vi dödar utrotningshotade djur som behövs för att hålla ordning på antal arter och vi skiter fullständigt i det. "- Det är inte min sak att rädda hela planeten" tycker jag att jag hör lite då och då faktiskt. Att man som privatperson inte kan göra någonting. Det är så himla fel tycker jag! ALLA kan göra något, det är det som jag vill visa med en sån här insamling. Även om jag bara får in 300 kr genom att göra det här så är det fortfarande 300 kr MER än vad som fanns igår, innan jag gjorde insamlingen. Jag vet att det kan kännas tungt att bli månadsgivare och få det ihop i sin egen budget. Det kan jag ha all förståelse till. Men jag tycker att vi alla bör hjälpa till med det lilla vi kan göra för att inte vara så påfrestande för naturen! Minimum i min insamling är 100 kr. Per månad kan det vara saftigt, men att skänka 100 kr till något så otroligt viktigt som våra hav och alla som lever i dom haven känns som en insats som ALLA kan göra. I våra stodstäder så kostar en Take away-latte 50 kr. I dagens samhälle vill man säkert inte ens ha riktig mjölk utan kan tänka sig att lägga ut lite extra för plantbaserad mjölk, säg en latte för 55 kr. Genom att INTE köpa 5 latte/v utan kanske "bara" 4 st så sparar du alltså 275 kr/ månad enbart på att inte köpa den 5:e kaffen. Känns det jobbigt att vara utan den? Ja men ta bort 1 kaffe varannan vecka så har du fått ihop till dom här 100 kr som jag ber er om att skänka till min fond. Känns det orimligt att det också, ja men brygg eget kaffe och släng i lite mjölk i en termos och ta med. Det handlar om vanor som man gör som säger att  "man inte har råd". Så gott som alla har råd, bara man försöker. 
 
Ni som har hängt här ett tag vet min kärlek för vatten och hav. Mina bilder har gärna något vatten-tema och att komma till havet antingen någonstans vid Medelhavet eller mitt vackra Ystad i Skåne gör mig lugn i hela mitt sinne. Det är något magiskt med det där stora blå som täcker en sån stor del av vår planet. Det gör mig så ledsen att vi dödar havet bit för bit. Att många djurarter blir utrotningshotade. Jag hade en period när jag kolla på dokumentärer om valar, delfiner, hajar och andra stora havsdjur. Jag sög ut mig informationen som en svamp! En dröm vore att få åka iväg och se valar i deras rätta element, men jag förstår också att dom bör bli lämnade i fred utan turister som vill dit för att fota dom. Jag känner mig kluven till det. 
 
Men jag vill att få ger vår planet en liten julklapp i år i form av pengar till Världsnaturfonden. En organisation som har hjälpt otroligt mycket under alla år som dom har funnits, och kom ihåg: Alla kan göra något! Jag ber er inte om mycket här, men jag ber er att tänka aningens lite längre fram än din och min generation. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress