29 maj 2018

Break

allmänt

 
Jag tänkte ta lite "semester" härifrån nu i veckan, dels för att jag inte kommer göra någonting annat än att jobba men också för att det känns lite pressat att titta in och krysta fram något som ändå känns värdelöst.
Som på många andra jobb så är den här tiden kanske inte den lättaste och just nu är det bara att ställa upp och se att det blir bättre i slutändan av det hela, typ när semestern kickar in haha
Jag lyckades i alla fall vända min dag igår och fick den att bli riktigt härlig till slut vilket kändes himla skönt! Lite sällskap i form av grannar och en promenad med min syster, sen var dagen bra igen. Tänk så det kan bli ibland!
 
Ha en fin tisdag nu kära ni, jag kanske kikar förbi här i slutet av veckan igen. Nu är det in i kaklet som gäller! 
 
Vissa dagar så går kugghjulet inte så där smidigt som det kan gå andra dagar. När dom rosa glasögonen inte är satta på näsan och det känns allmänt ohärligt. Just nu är en sån dag haha En sån där dag när jag, och kanske resten av min omgivning, är aningens liiiite mer tacksam över att jag är ensam! Jag vaknade upp på ett relativt nollställt humör, varken bra eller dåligt, men sen började kugghjulet att hacka sig fram, bit för bit. 
Det är egentligen konstigt att man ena dagen känner sig ganska så härlig, typ i någon slags "bättre form" kroppsligt och att livet är framför en. Men i nästa dag så känns det tungt, både i kroppen och i knoppen. Jag ser på det utifrån och skrattar lite åt mig själv just nu eftersom jag VET att det är pga mens, men kan inte låta bli att tycka lite synd om mig själv haha
Jag har i alla fall varit i väg till gymmet och "tränat". Jag sätter krokar i luften eftersom jag bara genomled det och räknade ner minutrarna tills jag fick gå hem igen! Den glada musiken som jag vanligvis blir peppad på provocerade mig till tusen, den rockiga musiken blev jag störd på och jag hann ändra inriktning från löpning, till överkropp till ben/rumpa på 50 min. Ganska så bra jobbat att ändra sig så pass många gånger ändå måste jag säga! Jag brukar ju säga att all träning är bra träning, men jag vette tusan vad jag fick uträttat idag. Inte ens ett tomt gym fick mig på bra humör... 
 
En kul grej: Jag fick extended edition av Sagan Om Ringen i present och insåg hur mycket jag har missat. Det var lite som att ha haft en trasig Volvo i flera år och sen fått en Tesla. Herregud vilken skillnad på film om man jämför med den överspelade film som jag har haft i alla dessa år! Det KAN vara lite därför jag är grinig idag, jag somnade inte förrän halv 2 i natt, inte idealiskt efter en tuff helg och 5 dagar med jobb framför mig. 
Så, jag tänker försöka rädda den här extremt fina dagen med att parkera mig i solen, men korsord och vattenmelon. Visst är det faktabaserat att man kan svälla upp typ 1 storlek under veckan man som kvinna har mens?  ( hur tänkte jag nu, män har ju inte mens?...) 
 
 
God morgon och grattis alla mammor där ute på Mors Dag!
Jag har kommit fram till att jag har 16 (!!) jobbdagar kvar att vara mitt allra bästa jag på tills semestern kickar in. Hur galet är inte det?! Ja, jag går ju på semester på midsommarafton så det är ju strax under 1 månad kvar, men jag räknar inte in mina lediga dagar pg.a. att dom är just lediga dagar haha Förra året hade jag en enorm inre stress inför att både jobba och att få ha ledigt i 3 veckor. Jag var inte i någon bra fas av livet där och då, men idag, 1 år senare, välkomnar jag både jobb och ledighet på ett annat sätt! Jag ser SÅ mycket fram emot den lilla detaljen att jag faktiskt ska få gå på semester i samma tid som "resten" av jobbet: Kl. 3 på en fredag. Annars har jag alltid jobbat antingen sent, eller hela helgen ut. Men nu får jag faktiskt gå med dom andra!
En annan sak jag ser fram emot ännu mer är att få bila ner till Ystad med min familj ( peppar peppar att ingen av oss blir sjuk!). Utöver det så har jag inga planer alls för sommaren. Vi brukar alltid åka iväg någonstans jag och min syster, men i år blev det helt enkelt inte så. Prata med mig igen om vi märker att det är regn i 3 veckor, då kanske vi sticker ändå haha
Apropå sommaren så tänkte jag vara lite ytlig här en sekund. Smink är ju grejer det tycker jag, men jag är ingen "all-in-tjej" till vardags. Det här är mina "måsten" till sommaren: Isadora Bronzing Powder, deras mascara som fungerar fint på mina fransar och deras tinted primer som är en ny favorit som jag köpte här i veckan faktiskt. En lagom färgad kräm som är lätt att ha nu under sommaren! Spf 30 också vilket känns bra. Anastasia BeverlyHills Brow definer är min absoluta favorit trots prislappen. Den har den perfeka färgen och är lätt att hantera! När jag har lediga dagar eller semester så är bronzern och brynpeppan det som jag kör på, mer än så behöver jag inte för att känna mig fräsch. Sist men inte minst så ligger en grym ögonbryns-gel på listan över bra saker att ha under sommaren! Just nu har jag den från The Browgal by Tonya Crooks.
Min necessär är inte mer utvecklad än så här under den här årstiden faktiskt, väldigt lätt att ha med på resor också! 
 
Ha en fin söndag kära ni, och grattis igen alla mammor där ute!