Camilla Norman

Våren kikar in här hemma
 
 
 
Här har ni min sista bukett med blommor! Åh så våriga dom är, jag älskar dom verkligen. Det känns verkligen mycket härligare i ett hem om det finns lite blommor hemma. Det kan väl inte bara vara jag som tycker så? 
Annars då? Jag är en däckad tjej. Jag hatar att vara förkyld och trots att jag innerst inne ändå är glad över att det äntligen " bröt ut" så är jag trött på att känna mig hängig, lätt illamående ( kan hålla i sig in på eftermiddagen och är EJ GRAVID haha) och allmänt otrevlig. Jag vet att jag förmodligen inte är det, men det är fan inte härligt att vara i ett serviceyrke när man inte mår på topp. Jag börjar bli orolig över att öronen tar stryk av det här för jag hör inte så bra igen så om det inte blir någon förbättring snart vill jag checka upp mina stackars öron. Jag föddes som ett s.k Öronbarn och har alltid haf problem med dom och har en liten hörselnedsättning redan från början, så nu när jag känner mig helt färdig så hörs det ännu sämre. Mina stackars kollegor får skrika åt mig om dom vill något och jag märker att mina kunder inte hör mig för jag pratar så lågt eftersom jag inte hör mig själv så bra. Jävla skit haha
Om orken finns senare idag så ska jag ta mig till stallet efter jobbet och kolla på när mina ridgrupp rider! Jag behöver lite gos med häst efter den här extremt tråkiga veckan och trots att jag inte kommer kunna rida själv så är det härligt just nu att bara få hänga i stallet! Men, om jag orkar. Jag vill inte ta ut mig i onödan och jag känner redan nu hur jag måste ställa in yogan på tisdag. Jag vill bli HELT frisk den här gången, små promenader får räcka och att faktiskt röra på mig på jobbet.
 
Hoppas att ni har klarat er undan från diverse sjukdomar! Jag hör att jättemånga där ute verkar vara dåliga just nu? Tack gode Gud att vi snart är väck den här vintern och kanske kan få lite mer imunförsvar i och med solen och mer friskluft. Ta hand om er vilket som och ha en fantastisk söndag nu! 
Färgerna i en vind
 
 
Sista sjukstuge-dagen har jag bestämt mig för. Jag kryper på väggarna en stunden och sen i den andra så blir jag helt slut av allt klättrande! Men jag ser det fortfarande som något positivt det här, nu kan det ju bara bli bättre! Hellre en rejäl förkylning än när man går runt och mår halvkasst hela tiden. 
Glad fredag på er förresten! Sverige bjuder på typiskt vår-väder: Snöstorm i 1 minut och solsken i den andra minuten. Jag har inte jättemycket på min agenda med tanke på att jag måste hålla mig hemma, men jag måste hämta ut min sista bukett blommor som jag fick i julklapp. Det får bli dagens motion helt enkelt! Åh vad jag önskar att jag kunde sticka ut näsan på en balkong just nu och få friskluft på det viset, då hade jag sluppit få skolkningskänsla. 
Jag ska i alla fall ta tag i min mobil lite och tömma den på bilder. Eftersom jag för över alla mina bilder från min Sony-kamera till min Sony-mobil för att redigera dom där i VSCO eller Lightroom så tar dom upp alla plats som finns. I dagsläget såg jag att jag har hela 2500 bilder i mitt externa minne haha Det är helt sinnessjukt om ni frågar mig. Så jag ska ta mig an det för att kunna starta om på ny kula igen och på det viset veta vilka bilder som är nersparade på datorn och vilka jag kan slänga. Jag gillar ju att ha mina bilder liggandes där jag kan kolla på dom ( i mobilen ) men det finns en gräns för hur mycket jag kan ha där! Varje bild ligger på strax under 1mb så ni kan ju bara tänka er hur mycket det faktiskt tar upp i mobilen. 
 
Men först: Hämta min blommor! Jag vill hinna njuta av dom idag eftersom jag ska jobba i helgen! 
Före och Efter: Lightroom
 

FÖRE:

 

EFTER:

FÖRE:

EFTER:

Jag har den senaste tiden blivit vän med Lightroom lite. Redigeringsprogram är annars något som känns väldigt avlägset i min värld och Photoshop vågar jag mig inte ens på. Men Lightroom känns som Photoshop for dummies lite. Ni ser ju här ovan. 2 vanliga bilder som i sig är fina, men färgerna har suddats ut lite när man slänger på ett vanligt filter över det hela. Här fick jag chansen att slänga in lite mer blå/turkos färg på vattenpartierna, ljusa upp där det behövdes ljusas upp och få lite mer liv i bilden. Jag kunde ha tonat ner det blå lite i bilden längst ner, men jag tycker att det är svårt att se på mobilen hur bilden kan bli i större format, så det får helt enkelt duga som det är. Good enough! 
Det kliar otroligt mycket i mina fotograferings-nerver och jag vill bara ta mig iväg och fota allt som finns att fota. Jag vill redigera och jag vill skapa fina bilder. Det är helt klart svårare när allt är vitt och slaskigt... Skulle vilja ha en storstad i närheten också med skyskrapor, neonskyltar och taxibilar som far förbi så att jag kan få se hur det är att fota i en sån miljö också, men det blir svårt i Sala: Staden där vi äger 1 litet rödljus haha
 
Märks det att jag är hemma och sjuk? Jag behöver aktivera mig något eftersom förkylningen stoppar mig på så många andra sätt! Hej deckad tjej haha