31 mars 2018

GLAD PÅSK!

allmänt

 
 
Glad Påsk på er där ute! Jag känner mig lite tråkig och skum som väljer att sitta på självaste påskdagen alldeles ensam. Men till mitt försvar så ska vi "fira" påsken med påsklunch och sånt på måndag med familjen, då är alla lediga från jobb och sånt! Påskafton känns inte direkt lika viktig som julafton, nyårsafton och alla andra aftnar, eller har jag fel? 
Jag spenderade hur som helst min dag igår med familjen och åkte hem på eftermiddagen för att jag skulle upp supertidigt idag. Vi hade strålande solsken hela dagen, fikade, åt lunch och allmänt bara njöt av solens strålar. Det behövs inte så mycket mer än så för att göra Normans nöjda! Några konstiga kycklingar värpte ägg uppe i trädet hos mina föräldrar, väldigt konstigt. Gott var det i alla fall! 
 
Nu: Läsa Dan Brown och försöka rafsa ihop någon middag! Någon av er där ute som har läst Dan Browns nya bok?
 
 
 
 
Finns det något mer magiskt att påbörja en ny bok? Jag är en sån där tokig tjej som kan läsa om böcker och se om filmer och njuta av det också, men vetskapen om att man sitter med en helt ny bok är något utöver det vanliga. Igår började jag på Dan Browns nya bok Begynnelse och jag har redan sträckläst 150 sidor sen igår eftermiddag. Den är SÅ bra! Det är skriver i en sån där typisk "Dan Brown-anda" med självklart Robert Langdon i huvudkaraktären. Åh, jag älskar Tom Hanks i den här rollen som Prof. Langdon och nu när jag läser böckerna så får jag självklart upp hans ansikte.
Min början på påsken igår var mysig som tusan. Jag tog 1 timmes promenad med poddar i lurarna, mellanlandade hemma lite med städning och sen tog jag en promenad hemåt mot mina föräldrar där det bjöds på lunch och fint väder! Ungefär det som verkar bli idag också. Lunch, familjehäng och sitta slickade mot husväggen för att kunna njuta av solen. 
Jag ska alldeles strax ta mig ut och gå den där 8-km-rundan som jag kallar för Gruvanrundan. Min syster ville gå den och jag är inte sen på att hänga på! Det blir mycket stillasittande sen i helgen och alldeles för mycket godis så en långpromenad i solskenet är nog exakt vad den här kroppen behöver haha
Glad påsk på er och hoppas att ni får njuta lite av det fina vädret och påsken!
 
 
 
God morgon god morgon! Jag vaknade typ upp med tuppen idag (7,30 en ledig dag måste väl ändå räknas som tuppen?) och kände mig redo för påskhelg! Tänk att vi har påsk-helgen igång redan, vad fort det har gått ändå! Vi satt ju nyss med julen framför oss.
Min dag igår var hur som helst väldigt härlig! Jag startade dagen med ett pass på gymmet faktiskt. Ett 45-min pass med mycket fokus på kontakt, känsla i musklerna och NOLL jobbigt. Jag satte till och med på reggea i lurarna för att inte råka ånga igång mig för mycket och sabba den här "efter-förkylnings-tiden" som jag är inne i just nu. Varken jättepigg och frisk eller sjuk. Sen hängde jag hemma, fixade lite här och sen tog jag mig ut på en lättare promenad till vår lilla sjö Måns Ols som ligger 2,5 km från där jag bor så det blev en lätt promenad dit, köpa en capuccino och sätta mig i solen med musik i öronen för 1 timme innan jag var kall och redo att gå hem. Så himla skönt att kunna njuta av solen på något sätt den här tiden på året! Jag brukar njuta av innergården som vi har på gården där jag bor, men just nu så hinner inte solen riktigt komma upp så passa högt på himlen för att det ska bli sol här. Men det var uuunderbart att få sitta och njuta av livet lite genom en kaffe och sol på ansiktet! Som kall skandinav så har vi inte så stora pretationer om vad som är skönt här i livet... Det behövs bara lite solsken så blir vi mindre kyliga och mer glada!
 
Glad påsk på er där ute! Hoppas att ni får äta lite godis haha