\n
\n
 
\n
\n
\n
 
\n
Ännu en stor brand i Sala med omnejd. Det ligger nog färskt hos oss alla från den enorma branden som härjade för 4 år sen. Bara den enorma lukten och rökmolnen gör att i alla fall jag får en liten tillbakablick till den tiden. Just bränderna ( yes, plural) idag är inte ens en droppe i havet om man jämför med för 4 år sen. Just den gången var det ca 40 grader,hård vind och ett inferno som jobbades från alla håll och kanter. Idag är det moln, 15 grader och lite lagom vind. Helt klart ett bättre läge, trots att det har varit, och är, 2 stora bränder, 4 sammanlagt om jag har fattat det rätt. Om det stämmer med det som polisen och brandkåren säger att dom tror att den stora branden framför mig just nu ( på bilderna) är anlagd så tappar jag lite hoppet om mänskligheten. Det kanske låter värre än vad det är, det kanske "bara" är någon som har grillat och det har gått åt helvete. Det är i alla fall mitt naiva sätt att vara på, I tron om att ingen skulle ha hjärta att göra något sånt här. Men det förvånar mig inte då folk i allmänhet är väldigt oförsiktiga och inte har något konsekvenstänk. Jag vet inte hur många grillkol, tändvätska eller engångsgrillar jag har sålt från och med helgen till igår, och då började ändå den 1:a branden i måndags. Hur kan man sätta igång och grilla mat när det härjar en enorm brand bara någon mil bort? Vill man verkligen ha det på sitt samvete? Jag sålde på tok för mycket grillkol igår trots att jag, och mina underbara kollegor på ICA, jobbade med svidande ögon, hals och huvudvärk. Att folk inte skäms.
\n
Jag är alltid väldigt tacksam och ödmjuk över att vi har räddningstjänst som är fungerande och ger sina liv och gör sitt allra yttersta. Såna här gånger förundras och förvånas jag över deras arbete och att det är deras arbetsplats just nu. Jag känner mig alltid lite otillräcklig, men det är säkert inte bara jag som känner så. 
\n
Jag sänder i alla fall en enorm tanke till alla räddningsarbetare, bönder som hjälper till, frivilliga med djurtransporter och alla däremellan. Ni är änglar!
\n
Mina planer för dagen gick blev lite framskjutet i och med det här då jag och min syster skulle ha en privatlektion i stallet vi rider i. Men min allra bästa syster blev inkallad att jobba för alla som har frågor om det här (jobbar på kommunen i Sala ) och det blev helt enkelt inte läge för det. Det var väl helt enkelt inte vår tid om man ska se det så. Kanske att ödet spelade in där? Det är tråkigt att det inte blev av, men det finns värre saker än det här att fokusera på. 
\n
Det är en konstig känsla att, igen, tänka på alla stackars djur där ute i skogarna som får sina hem nedbrända till grunden. Att det luktar rök i hela min stad. Att någon kanske kan ha startat det här med ren vilja. 
\n
Men ingen har kommit till skada ( personer i alla fall ) och inga hus har brunnit ner, det känns som det viktigaste.
\n
 
\n
 
\n
\n

emma

det är obehagligt med alla bränder

Svar: Ja verkligen, ännu mer overkligt om det faktiskt är någon som gjort det med flit också! Jag får liksom ont i hjärtat om jag spottar ut ett tuggummi på marken.
Camilla Norman

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress