God morgon! Titta vad som har hänt här hemma, jag har fått en stickel av mina föräldrar! En Monstera för att vara exakt. Jag satt i somras och klurade på om jag inte skulle ta och sno en stickel av dom i höst/vinter och nu har jag äntligen fått hem den. Dels ville dom nog ha bort den, men också så fick jag hem lite pussel så då fick den här åka med på samma gång. Jag har inte varit hemma sen nyårsafton faktiskt så har inte haft tanken på att ta hem den, men nu jäklar, nu fyller den ut lite av tomrummet av min julgran som är väck! Hoppas hoppas hoppas att den överlever mig och mina mesgröna fingrar haha
Gårdagen var också lugn och skön, minus att jag tvättade kläder, gymmade, har bokat in en träningsdejt med en vän tills nästa vecka, fick över mina föräldrar på kaffe och sen lyssnade jag enbart på Omgiven av Psykopater och har nu alltså lyssnat klart på den. Så himla bra bok! Idiot-boken var helt klart lite lättare att lyssna på och inte riktigt lika allvarlig. Jag skrattade lite åt mina egna färger och fick enorm förståelse för många personer i min omgivning i och med deras färger. Men Psykopat-boken var lite mörkare, lite mer "var vaksam" på personer med psykopatiska tendenser men väldigt lärorik. Jag anser att jag inte har någon i min närhet som är psykopat ( som jag vet om ) men som han pratade om så finns det fler med psykopatiska tendeser och att man kanske har 1,2 eller 3 punkter som är åt det hållet. Där har jag haft ett x antal som varit och snuddat. Det svåra är att veta när någon gör det med vilja, att styra någon och få vinning av det, eller om det bara handlar om extremt dålig självinsikt och självförtroende. För jag vill tro att folk inte gör sånt här hemskt mot varandra med vilja, utan att dom helt enkelt inte vet om det än. Naivt kanske. Har någon av er läst/lyssnat på den? Vad tyckte ni? Jag tror att man inte får ta åt sig för mycket av boken, att man får läsa och förundras, men inte gå och analysera människor efter det. Likadant med Idioter. Jag tror att det här är mer en handbok till hur man kan hantera situationer mer än att hantera och styra människor för egen vinnings skull. Ingen gillar väl att bli styrd? 
Jag gillar dom här böckerna för att dom hjälper mig att förstår mig själv bättre och få mig att fatta varför jag gör vissa grejer som jag gör. Ex: Jag säger JA, men menar Nej. En hemsk detalj i den gröna färgen. Jag vill så gärna att alla omkring mig ska må bra att jag glömmer hur jag själv mår. Laget före Jaget i det fallet. Jag kommer ihåg saker om andra som inte ens dom personerna kommer ihåg att dom har sagt till mig. Tänk er då den där personen som pratar konstant och mycket, den lägger så mycket info hos mig som jag lagrar att den inte ens säkert är medveten om vad den säger alltid haha Tänk er då att jag också är Blå. Analytisk som fan. Inte rädd för att vara rak mot andra, men mitt gröna Jag får dåligt samvete över det. Länge. Mina färger krockar mot sig själva på det viset. Mitt gröna Jag är en lagspelare och vill inte sticka ut, men om saker och ting inte blir gjorda så tar mitt Blåa jag över och ser till att det blir gjort. Till punkt och pricka. 
 
Det finns oändligt att säga om dom här böckerna. Men jag väljer att fokusera på hur jag kan utveckla mig sjäv i det här. Inte låta mitt Gröna Jag ta över helt och sitta i soffan i resten av mitt liv. Det ligger så nära mig nämligen, att vara inaktiv och i mitt eget sällskap. Verktygen efter dom här böckerna kan bli spännande att se hur jag tar mig an dom! Det känns som ett riktigt bra KBT-samtal det här. Den analyserande / blå sidan av mig älskar att få reda på sånt här, göra bättre ifrån mig och prestera.
Tess

Jag älskar monstera! Och det är ju superhärligt när man kan få sticklingar av andra :) Min är faktiskt en stickling från min mormor.

Svar: Åh vad roligt att höra! JA, jag håller med dig, det är verkligen roligt att få sticklingar från andra, det känns lite som att man för vidare blomman genom generation hahaHa en härlig onsdag! Kram
Camilla Norman

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress