4 januari 2018

Bucketlist

allmänt

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dom här åren som "vuxen" så har jag jobbat för att kunna resa och göra saker som jag har velat göra. 
Vissa resor blir "bara" för att vi har velat göra det, men andra har haft lite mer mening i det. I alla fall för mig. 
Det finns ingen bättre känsla än när man har hittat ett resmål där man har ett enormt driv till att åka!
 
När jag gick i 3:an på gymnasiet så fick jag möjligheten att åka till Rom med min latin/italienskaklass ( yes, jag har läst 1 år latin och 3 år italienska) men jag var inte mogen för det och blev rädd, så jag backade ur.
2 år senare, lite drygt, åkte jag med syster och vi blev kära i den staden på en gång. Trots ösregn i 4 dagar så fanns magin där. Jag har alltid velat åka till Rom och nu sitter jag här med 4 Rom-resor i mitt bagage och känner att jag alltid kan åka dit igen.
 
Pompeii är en sån där plats som jag får nypa mig själv i armen lite för att komma ihåg att vi faktiskt gjorde det. Det blev många intryck dom 2 veckorna vid den italienska västkusten, men just Pompeii hade vi planerat för och ville inte missa för allt i världen. Ni vet väl historien om staden Pompeii och vulkanen Vesuvius? Jag behöver inte dra den här eller hur? Trots MINST 40 grader varmt i en "död stad" så skulle jag göra om den dagen alla dagar i veckan om jag fick möjlighet. Kanske att jag hade lånat en audio guide ( jag klarar inte av att fokusera på en mänsklig guide i flera timmar haha) för vi missade nog en hel del häftig fakta, men eftersom vi var där i stekande juli så gjorde vi allt efter vad vi orkade med. Det fanns små brunnar med vatten där man kune fylla på sin vattenflaska och OJ om det behövdes. Det smakade ljuvligt och var inte farligt att dricka. Allt eftersom dagen gick så började vi, och många andra, att hälla det där vattnet på oss själva istället för att få blöta kläder som kunde svalka ett tag. Man kunde inte annat än skratta åt varandras ansiktsuttryck när det kalla vattnet kylde ner en i 5 sekunder. 
Men Pompeii är det häftigaste jag har upplevt, alla kategorier. Min nästa punkt som är Flyga helikopter var häftigt på ett annat sätt, Pompeii går rakt in i hjärtat på en och ens fantasi springer iväg med en.
 
Men att flyga helikopter är helt klart med på min Bucketlist. Jag tänker att jag har skrivit tillräckligt om det under året och nyss i och med nyårsafton, men får ni möjlighet att flyga någon gång, Do it!
 
Nyårsafton i London. London i allmänhet har alltid varit en stad på min Bucketlist. Med hela 6 gånger där och ett driv att alltid komma tillbaka så förstår ni nog hur pass hemma jag känner mig där. Men just Nyårsafton i London med hela min familj var något som jag inte har tänkt skulle hända. 1) Att faktiskt ha råd att åka dit är ett under i sig. 2) Att hela min familj kunde vara med på resan är en utopi. Vi har haft det alldeles för kämpigt i x antal år så ingenting tar jag för givet. Att få stå vid Themsen och räkna ner till tolvslaget var magiskt. Några sjöng Auld Lang Syne, andra skålade med alla i omgivningen men alla var förundrade över nyårsraketerna som smällde borta vid London Eye. Magiskt.
 
Jag klurar mycket på om jag har några drömmar kvar, eller om det bara är så att jag lever dom just nu och helt enkelt utvecklar mig till något som kan betyda andra slags drömmar. Så gott som alla mina resor har haft något som jag har velat se eller göra ( båtluffen i Grekland är en sådan. Åka till Karibien en annan) men dom här grejerna som man har läst om i skolan och drömt sig bort till, dom är inte så många längre. 
 
Har du något stället som du absolut vill se eller upptäcka något på? 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress