Ni vet ju min lycka redan när solen kommer fram och det blir så där krispigt i luften. Dom här bilderna tog jag i farten på min promenad mot jobbet igår. Mest för att stilla mitt fota-begär som kommer som en il genom kroppen nu när det blir såna här fina dagar! Förövrigt var det nog det enda jag gillade med gårdagen. Fy f a n vilket dåligt humör jag var på igår. PMS-irritationen var ett faktum haha När man kan kolla på sina kunder och tänka "hur har du mage att säga HEJ TILL MIG SÅ DÄR!" så vet man ju ändå att det ligger hos en själv. Det var enbart pussel och One Tree Hill som gjorde att dagen kunde vända och att jag nu kan vakna och säga att det blir en bra dag det här. 
Vet ni vad jag har gjort för deal med mig själv? Så gott som varje höst så brukar det bli godis/chipsuppehåll fram till julen ungefär. Men i år har jag klurat på något alternativt sätt att göra det här på: Att varannan månad få äta godis och den andra månaden inte. Jag har otroligt svårt att motivera mig själv att ha ett förbud i 4-5 månader och ser ingen ände på saker när det är sååå långt fram. Så jag tänkte att varannan månad är bra! 
Januari har ju självklart bliivit en månad med överflöd av allt, så nu kommer februari och ska rensa upp det hela lite. Se om min energi kommer tillbaka lite i och med det? 
Jag ska hur som helst packa mig iväg och köra ett litet pass på gymmet nu. Inget utmanande eller jobbigt för det ser ut att bli simning ikväll med min vän Sandra! En bra dag helt enkelt. 
 
Hoppas att ni mår bra där ute. Tänk att vi har gjort klart årets absolut tråkigaste månad nu! 
 
 
 
God morgon! Titta vad som har hänt här hemma, jag har fått en stickel av mina föräldrar! En Monstera för att vara exakt. Jag satt i somras och klurade på om jag inte skulle ta och sno en stickel av dom i höst/vinter och nu har jag äntligen fått hem den. Dels ville dom nog ha bort den, men också så fick jag hem lite pussel så då fick den här åka med på samma gång. Jag har inte varit hemma sen nyårsafton faktiskt så har inte haft tanken på att ta hem den, men nu jäklar, nu fyller den ut lite av tomrummet av min julgran som är väck! Hoppas hoppas hoppas att den överlever mig och mina mesgröna fingrar haha
Gårdagen var också lugn och skön, minus att jag tvättade kläder, gymmade, har bokat in en träningsdejt med en vän tills nästa vecka, fick över mina föräldrar på kaffe och sen lyssnade jag enbart på Omgiven av Psykopater och har nu alltså lyssnat klart på den. Så himla bra bok! Idiot-boken var helt klart lite lättare att lyssna på och inte riktigt lika allvarlig. Jag skrattade lite åt mina egna färger och fick enorm förståelse för många personer i min omgivning i och med deras färger. Men Psykopat-boken var lite mörkare, lite mer "var vaksam" på personer med psykopatiska tendenser men väldigt lärorik. Jag anser att jag inte har någon i min närhet som är psykopat ( som jag vet om ) men som han pratade om så finns det fler med psykopatiska tendeser och att man kanske har 1,2 eller 3 punkter som är åt det hållet. Där har jag haft ett x antal som varit och snuddat. Det svåra är att veta när någon gör det med vilja, att styra någon och få vinning av det, eller om det bara handlar om extremt dålig självinsikt och självförtroende. För jag vill tro att folk inte gör sånt här hemskt mot varandra med vilja, utan att dom helt enkelt inte vet om det än. Naivt kanske. Har någon av er läst/lyssnat på den? Vad tyckte ni? Jag tror att man inte får ta åt sig för mycket av boken, att man får läsa och förundras, men inte gå och analysera människor efter det. Likadant med Idioter. Jag tror att det här är mer en handbok till hur man kan hantera situationer mer än att hantera och styra människor för egen vinnings skull. Ingen gillar väl att bli styrd? 
Jag gillar dom här böckerna för att dom hjälper mig att förstår mig själv bättre och få mig att fatta varför jag gör vissa grejer som jag gör. Ex: Jag säger JA, men menar Nej. En hemsk detalj i den gröna färgen. Jag vill så gärna att alla omkring mig ska må bra att jag glömmer hur jag själv mår. Laget före Jaget i det fallet. Jag kommer ihåg saker om andra som inte ens dom personerna kommer ihåg att dom har sagt till mig. Tänk er då den där personen som pratar konstant och mycket, den lägger så mycket info hos mig som jag lagrar att den inte ens säkert är medveten om vad den säger alltid haha Tänk er då att jag också är Blå. Analytisk som fan. Inte rädd för att vara rak mot andra, men mitt gröna Jag får dåligt samvete över det. Länge. Mina färger krockar mot sig själva på det viset. Mitt gröna Jag är en lagspelare och vill inte sticka ut, men om saker och ting inte blir gjorda så tar mitt Blåa jag över och ser till att det blir gjort. Till punkt och pricka. 
 
Det finns oändligt att säga om dom här böckerna. Men jag väljer att fokusera på hur jag kan utveckla mig sjäv i det här. Inte låta mitt Gröna Jag ta över helt och sitta i soffan i resten av mitt liv. Det ligger så nära mig nämligen, att vara inaktiv och i mitt eget sällskap. Verktygen efter dom här böckerna kan bli spännande att se hur jag tar mig an dom! Det känns som ett riktigt bra KBT-samtal det här. Den analyserande / blå sidan av mig älskar att få reda på sånt här, göra bättre ifrån mig och prestera.
 
God morgon god morgon! Träningsvärken är ett faktum idag. Jag kom till stallet igår och fick lite av ett ultimatum mellan två hästar. Antingen en söt nordsvensk MED sadel, eller min älskade Akrobat men UTAN sadel pga att han höll på att läka ett skavsår där sadeln vanligtvis ligger. Valet var ganska enkelt när jag väl slutade att få panik över att jag själv bestämde mig för att faktiskt rida barbacka haha
Men jävlar vad nyttigt det var, både för mitt självförtroende men för framförallt för min ridning! Jag har nog inte ridit barbacka på säkert 10-12 år och kom ihåg att jag faktiskt bara har ridit mindre än 10 gånger sen jag plockade upp ridningen igen. Det är en STOR utmaning att hålla sig kvar på hästen, fortfarande kunna arbeta den i form och göra det som dom andra gör. Men det blev inga avramlingar och jag gjorde allt utifrån vad jag själv ville. Galoppen blev inte bra, så då fokuserade jag på att fortsätta att arbeta i trav och istället får det bättre. Kan säga att självförtroendeet sköt i höjden igår! Det är en otroligt cool känsla att komma upp på hästen och bli mer "ett med den" eftersom sadeln inte ligger i vägen. Älskade häst, han må vara lite tjurig ibland och hota, men han har verkligen ett speciellt ställe i mitt hjärta nu. 
 
Men idag är det måndag, jag har ledigt eftersom jag jobbade åt en kollega i fredags istället ( långhelg woho!) och jag håller på med tvätten för fullt just nu. Trist start på veckan kanske, men ack så nödvändigt! Ska iväg och träna lite nu mellan tvättarna för att riktigt kicka igång den här veckan på bästa möjliga sätt och sen har jag faktiskt inte några planer mer! 
Hur har er helg varit? Har ni gjort något speciellt?