17 december 2018

Vi ses om 4 veckor!

allmänt

 
 
 
Årets sista söndag i stallet! Jag känner redan nu hur stor min häst-abstinens redan är, bara av tanken att det ä 4 (!) låååånga veckor kvar innan jag får sitta upp igen eller lägga mitt huvud mellan ganachen (den stora cirkelformen på huvudet) och nosen. Det är ett speciellt och mjukt ställe tycker jag.
Igår hoppade vi förresten! Lite fjärilar i magen blev det men jag fick min trotjänare Akrobat så det kändes lite lättare att sitta upp. Jag har inte tagit ett hopp-skutt sen typ i somras tror jag (förutom någon upphöjd liten bom i någon övning vi har gjort) så jag var ödmjuk i att det kunde gå käpprätt åt helvete haha
Det läskiga med att hoppa ( tycker jag) är 1) man ska ha en galopp som är snäppet snabbare än vad jag tycker är kontrollerat 2) det är en HINDER! 3) när hästen vill hoppa av från marken och när JAG vill hoppa av från marken är ibland något som kan bli lite tokigt. Man ska helst inte hoppa innan hästen. 4) Det kan bli en sån brutal avramling om hästen får för sig att stanna, därav att man måste ha en liiite effektivare galopp, det hjälper till att visa hästen att man menar allvar. 
När jag väl sitter på hästryggen tänker jag inte så mycket på just dom här grejerna, men innan lektion, huamig, där kommer alla kaostankar fram haha Men just nu är vi på en lagom höjd för mig, 40 cm tror jag. Kaaaanske 50 ibland. Det gick så bra igår att jag faktiskt skulle kunna ha tänkt mig att ta ett språng på lite högre bara för att testa, men man ska väl avsluta på topp har jag hört? Jag är sjukt stolt över min insats igår, trots att det kanske inte ser mycket ut för världen med 40 cm så är det läskigt när man rusar fram mot hindrena!
 
Jag ska försöka att ha den här rid-känslan i min kropp så länge som det går den här veckan. Jag tror att det kan behövas. Min hjärna är redan förberedd på en intensiv julhandel-vecka då jag har drömt om konstiga situationer hela natten! Men jag ska ha på mig tomteluva hela veckan tänkte jag och trots att det nästan alltid är lite ordnat kaos en sån här vecka så är det hemskt roligt att få prata några extra ord med mina kunder. Höra hur dom ska fira jul och om alla barnbarn som kommer på besök. Jag tror att det blir en bra vecka det här! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress