27 december 2018

Julhelgen 2018

allmänt

 
 
Den 22:a och 23:e december var jag jobbandes men lyckades behålla något slags lugn i julhandelsstressen ändå. Dels pga den här julkonserten som min pappa och kören han är med i men också för att jag kände att jag låg bra till med allt planerande! Julkonserten var magiskt bra och faktiskt den bästa konsert som dom har gjort tycker jag.
Den 23:e var jag uppe med tuppen och såg den här självlysande månen. Det var så krispigt i luften när jag gick till jobbet och det kändes ändå helt okej trots att jag var trött som tusan efter en lååååång vecka. Jag hamnade hos mina föräldrar på kvällen och sov över till julaftonsmorgonen där det vankades god frukost och julstämning!
 
Jag och min syster startade den iskalla dagen med en promenad ute och jag blev alldeles lycklig i kroppen av solen som dök upp! Jag har jobbat när solen har visat sig så det kan vara typ 1 månad sen som jag faktiskt var ute när den var på besök? Inte konstigt att man känner hur kroppen är trött ibland. En fantastiskt skön start på dagen i alla fall och det var ett tag som vi var ute och gick hon och jag! 
 
 
 
 
 
 
Julafton är en dag som jag vill ha lugn och skön och jag njuter varje år som den får vara just det. Vem vet hur livet ser ut om 1 år! Mycket kan hända. Vi är väldigt ödmjuka i min familj över att vi har lyxen att kunna ha det såhär ett år till.
 
Jag fick feeling här i fredags förra veckan och gjorde min första inlagda sill! Nu är ju problemet att jag verkligen inte gillar sill, men jag ville ha något att bjuda på eftersom jag har åkt snålskjuts på julmaten hela julhelgen haha Jag hittade en citrus-sill med clementin, purjolök, limeskivor, citronscest, stjärnanis, lagerblad och den klassiska 3-2-1-lagen och tro på fan, den blev en hitt! Den bjöds på igår också när man släkt på pappas sida kom hit till stan och jag tror faktiskt att dom gillade den dom med! Tänk om inlagd sill är min grej här i livet? Måste kanske bli vuxen någon gång och tvinga mig själv att gilla det haha
 
Jag avslutar med mina föräldrars trädgårdstomte som mamma virade in i en sjal. Det var ju ändå -11 grader ute! Han verkade trivas tror jag. Man ska vara snäll mot dom små har jag hört!
 
Men nu är julhelgen över för i år och det känns lite vemodigt att det är ett helt år kvar tills nästa gång! Nu har vi framför oss den helg som jag minst tycker om på hela året: Nyårsafton. En helg som har så mycket "måsten" i sig och en stress att man ska dra ihop en rejäl middag med 20 pers ( jag KÄNNER typ inte ens så många människor haha) och fira in med påmpa och ståt. Jag jobbar nyårsafton/dagen så det blir inget rejält firande för mig i år, men vi får väl se vad som blir. Jag ser hur som helst fram emot 2019, det känns som ett förändringarnas år! Jag tror att året kan bli bra, inte för att 2018 var särskilt tråkigt. Jag har en bra magkänsla för 2019. 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress