Vi kan ju inte ha en lite Highligts 2018 utan att ta med Halloween-sminkningarna heller! Utöver resor, vänner och familj så är det här Top 5 roligaste sakerna jag har gjort i år utan tvekan! Onödiga utgifter kanske för någon annan, men det var verkligen värt varenda krona för att få sitta och vara SJUKT kreativ på lediga dagar. Jag längtar redan tills jag kan sätta igång igen och se så här läskig ut igen haha 
Det roliga i det var självklart att sminka och se hur äckligt det kan se ut, men också feedbacken jag fick från omgivningen! Många på mitt jobb som inte visste det här om mig, att jag faktiskt kan sånt här. Många som skickade bilder på DM på Instagram om looks som jag kunde inspireras av. Det var verkligen roligt! Jag vill så gärna börja med det här, det är spännande att upptäcka sidor hos sig själv som man inte visste kunde bli så här haha
 
 
 
1 vecka under sommarsemestern packade vi 4 vuxna ihop oss i bilen och körde ner till Ystad. Det är så himla smidigt när vi kan åka bil ner, det är självklart smidigt med tåg/flyg också men det är hutlöst dyrt att hyra bil en vecka, även om det är mer än värt det eftersom vi vill kunna handla mat och åka runt i Skåne. Men det är lättare med den egna familjebilen helt klart! En uuuuunderbar vecka i Ystad hade vi i alla fall. Jag kommer ihåg att jag var lite seg på allergimedicin så jag sov ganska så tungt och mycket, men jag har nog aldrig varit så avslappnad. Mitt älskade Ystad. Det finns till och med en slinga som är mysig att springa som går igenom skog, husområden och så kommer man ut på strandpromenaden så att man kan ha världens mysigaste utsikt medans man motionerar. En underbar vecka! 
 
 
 
 
 
Jag började hitta fotografering i naturen mycket mer det här året! Jag har väl alltid varit duktig på att se små härliga detaljer omkring mig, men i år var min hjärna inställd på ett annat mode än vad jag är van vid. Himla härligt tycker jag! 
 
 
 
 
Menorca. Det känns som tusen år sen trots att vi åkte i september haha När det är mörkt 24/7 ( typ ) så glömmer jag bort alla mysiga och soliga stunder som vi har haft i år. Det är väl kanske lite därför jag gillar att köra en resumé, då får man tänka till lite. 
Men Menorca mina vänner. Det är en ö jag mer än gärna skulle vilja ha ett hus på! Eller bli pensionär på. Det är en magiskt vacker ö och lugn som en filbunke. En kul grej som jag tror att jag glömde berätta om när vi kom till flygplatsen och skulle hitta vår taxisnubbe som vi bokat: Vi fick en BUSS! På riktigt alltså. Ingen lite minibuss för 8 pers heller, utan en stor buss för kanske 30 pers! Det var jag, Jessica och vår chafför. Kändes minst sagt lite jobbigt. Sen hade Booking.se haft fel gps-adress när vi bokade taxin genom dom så chaffören sa en heeelt annan adress som vi skulle till, men han var snäll ändå och körde upp oss för den evigt långa backen som annars var dit vi skulle. 
 
 
Mamma och jag tog oss till Stockholm för några timmars adventsmys. Jag hade haft en riktigt tung dag på jobbet dagen innan så jag trodde först inte att jag skulle orka med att åka till vår huvudstad, men efter en lång natts sömn och att vi bestämde oss för att inte köra en heldag i Stockholm så var det ändå precis det där som behövdes. En mysdag med min mamma.
 
 
 
Sen måste jag nog ändå få säga hela härliga december faktiskt! Jag har nog aldrig njutit så mycket av någon december förut! Ja okej, när vi åkte till Aruba i december slår väl det, men det var inte så juligt kanske. Det har hunnits med 2 julmarknader, en massa pyssel här hemma, julklappsshoppingen gick som en pråm och jag har inte stressat för fem öre! Jag fick en julafton i lugn och ro i år ( brukar jobba julafton och det finns inget mer själsdödande än att komma hem och vara lite tjurig när resten av familjen har haft det härligt haha).
 
Som jag sa igår: Jag ser fram emot 2019 och har en bra magkänsla som är stark! Det är förändring i luften, vilket förändring får vi se. Om inte annat så får den mer än gärna vara så som 2018, ett lugnt och härligt år. Tack för att ni har hängt med här under året! Ge gärna lite feedback på vad ni vill se mer av här, eller mindre av. Nu skålar vi in det nya året tycker jag! Det är inte min absoluta favorithögtid det här, men jag ska göra den så bra som det bara går!
 

30 december 2018

Highlights 2018

allmänt

 
 
 
Jag tänkte köra en liten Highlights 2018 här, en resumé kan man kalla det också. För att det inte ska bli en enda post här som är tusen bilder lång så kan vi väl dela upp det i 2 omgångar? 
2018 var ett lugnt och härligt år ändå tycker jag. Det började lite knaggligt men jag tog tag i det och blev bättre. Fram mot vårkanten började jag njuta av 2018 på riktigt! 
Jag tänkte visa lite bilder från året som har varit, men jag orkar inte göra det i någon slags tidlinje utan det får bli lite hur som helst tycker jag haha
En dag hade jag och min syster en Sala Silvergruva-eftermiddag. Så himla mysigt! Jag har varit ner på 100 m några gånger och det är lika häftigt varje gång. Om ni har vägarna in till Sala någon gång, boka in er på en tur här, det är verkligen coolt! 
 
 
 
Sommaren var så varm och skön att jag fick dåligt samvete över att jag njöt så mycket av den, medans det var skogsbränder fan runt hela Sala med omnejd haha Hade vi 3 st igång samtidigt där en tid? 
Jag älskade Sommaren 2018 och kommer aldrig att glömma den. Sen får folk säga vad dom vill om att det "var för varmt", jag har aldrig solat och badat så mycket som den sommaren! 
 
 
 
 
Jag och min syster tog oss till Taxinge Slott till deras kak-himmel. Oturligt nog så var vi båda så himla trötta, varma och det slog över till ett rejält illamående (det var runt 35 grader den dagen, inte läge att äta sött då, i alla fall för mig) så vi slängde mer än hälften, strosade runt lite på omgivningarna och sen åkte vi hem igen. En konstig biltur kanske, men vi hade tröttnat på att inte ha orkat göra så mycket eftersom det faktiskt var en himla varm sommar! 
 
Jag började bli besatt över stallet och allt vad det innebär i år haha Jag började ta tag i ridningen i september 2017 så jag hann inte rida så mycket innan det blev juluppehåll, men när det tog fart igen i 2018 så var jag fast! Det är absolut det bästa som har hänt mig på många många år.
 
 
 
När vi ändå är inne på ett djurtema: En dag blev jag, och en handfull kollegor till mig, inbjudna till en fantastisk bondgård strax utanför Sala. En mysig eftermiddag med fika, kika på nötkreaturen ( vill säga kossor, men jag vet att det inte är rätt samlingsord i det här fallet eftersom dom har tjurar, kvigor och kossor) och en härlig dag helt enkelt ute på landet! Det är så roligt att få skapa lite minnen tillsammans med mina underbara kollegor. Jag må kanske inte ha det häftigaste jobbet, men jag har dom absolut bästa kollegorna man kan tänka sig!
 
Jag började göra om hemma lite! Köpte nya plantor, min nya stora och härliga soffa och började mysa till det i min lägenhet! Jag har ett förhållande med min rosa, fluffiga matta. Den är perfekt på alla sätt och vis! Finns nog kvar på MIO i lite olika färger. 
 
 
 
På försommaren så åkte jag och min familj ut till Hälleskogsbränna. Kommer ni ihåg den extremt stora branden som var för några år sen i Västmanland? När flygplan från Frankrike fick lov att komma hit för att hjälpa till med släckningsarbetet? Här har vi resterna av den branden. Det är både otroligt sorgligt att vara här och vackert på samma gång. Att något som är så förstört ändå kan visa hopp om nytt liv! En ny flora har man börjat att hitta här, en flora som inte fanns innan branden. Det är så sjukt att åka runt det här området med bil, det tar aldrig slut känns det som. Det står fina villor bara några meter ifrån gränserna till brandområdet och man kan riktigt känna paniken hos alla dessa familjer som kan få deras hem nedbrända och det enda dom kan göra är att se på. Ah, det är häftigt att se det här, men otroligt sorgligt. 
 
Jag stannar här så att det inte blir ett milslångt inlägg! Det känns redan för långt haha 
2018 var kanske inte händelsernas år, jag åkte inte utomlands med än till Menorca. Men det var ett år som jag njöt av otroligt mycket! Det gjordes utflykter och jag umgicks mycket med vänner och familj. 
Nästa del får ni imorgon. Nyårsafton. Det är helt galet att vi sitter inne på sista heldagen av det här året! Jag blickar framtåt och ser fram emot 2019!
 
 
 
 
Brukar ni ha nyårslöften nu förtiden? Jag har inga störra "löften" mer än att jag brukar vilja sätta en känsla för varje nytt år, eller något som jag vill fokusera lite extra på. Det har varit "Det roliga året", säga JA mer till saker, resornas år, det här året var året jag ville komma tillbaka till mig själv lite. Det brukar vara skönt att sätta en liten känsla för det nya året, mer än att man "ska gå ner 10 kilo". 
Men vad vill jag för 2019? Ärligt talat känns året luddigt, men bra. Det här året har jag fått kämpa mot både hjärnspöken och sjukdomar och jag hoppas att jag kan få lite hjälp på traven med mina bihålor nu till årsskiftet. Men jag hanterar dom just nu och ignorerar lite haha
Jag vill ha ett mysigt 2019! Ett år med glädje. Att jag tar tillbaka träningen i mitt liv igen för jag mår SÅ mycket bättre av att röra på mig. Jag vill tro att det blir lägenhetsbyte i år för mig ( ingenting som är bestämt eller så, det är bara min magkänsla haha). Jag vill utvecklas i min ridning! Vi har en Yasuragi-tur som jag köpte i 30-årspresent till min syster men det har inte varit läge, men nu ska vi ta tag i det!
Jag vill resa. Min farbror pratade om tågluff i Europa och det lät så mysigt. Tågluff på ett "vuxet"sätt med hotell istället för att bo på Hostels haha Så äventyrlig är jag inte direkt. Men det kändes som en rolig grej att göra! Kanske stanna kvar i Ystad på vägen hem... Ja, det vore något. 
Jag vill ta tillbaka mitt pigga jag igen! Jag förstår att vi alla är trötta för att det är vinter och så, men jag är helt säker på att om jag bara satte igång och smygstartade igång min träning igen så skulle saker och ting lösa sig. Jag vill åka och kolla på Harry Potter Studios igen! Egentligen vill jag tillbaka till London igen, men det hör lite till min andra punkt. Vi får se. Jag ser redan fram emot våren, jag blir redan lycklig i själen av att veta att vi har fått liiiiite ljusare på bara någon vecka! Jag ser fram emot det här året också då jag har besämt mig för att hitta en kamera som kan ta mig lite längre i min fotografering. Jag fick en tripod i julklapp så jag vill bara ta mig iväg till fina ställen och fota en massa! Jag tror att 2019 kan bli ett kreativt år.
Ni hör ju, det är många saker jag skulle vilja få till men jag tänker att jag fokuserar på att få tillbaka rutinen för träning, känna mig kreativ, utvecklas i ridningen och ha ett bra år helt enkelt! Satsa på min hälsa, men på ett hållbart sätt. Jag behöver stärka upp mig igen och få igång den här kroppen, min fantastiska kropp som har fått lida lite av höstens lååååånga förkylningssymptom. Just nu fokuserar jag på att stärka upp inombords med att få i mig vitaminer och mineraler, att boosta imunförsvaret som är långt ner på botten just nu. Men sakta men säkert blir det bättre, det känner jag! Mitt PH-värde är väldigt mycket bättre nu än för några veckor sen, nu gäller det bara att stärka upp och hjälpa min kropp så att den orkar resten av vintern. Få friskluft, vardagsmotion, andas när det blir stressigt och skratta mycket. Sen får träningen komma smygandes igen.
 
Hur känner ni  för året som kommer? Har ni något ni vill satsa på lite extra eller kör ni ett hederligt Nyårslöfte?