Den här veckan var hittills varit en sån där mysig vecka med bra och härliga saker inplanerade. I tisdags så hade jag iof tandregleringstid i Västerås men det gick fort och smärtfritt ( förut om när dom hackar en med den där piggen och skrapar på tändera, huamig, det ger mig rysningar!). Annars så fick jag en lunchdejt med min pappa i Västerås följt av lite ärenden och sen kollade vi på kameror och objektiv. Jag är inte den som spontanköper såna där dyra saker så jag måste få klämma och känna lite. Sen var det ridning på kvällen och det gick SÅ bra! Jag lever fortfarande på den lektionen. 
Julgranen fick fixas upp i onsdags efter min blondanalys på cellnivå. Jag måste förresten förtydliga att en läckt tarm inte är bokstavligt talat en tarm som läcker. Den tar bara inte upp alla vitaminer och mineraler som den bör och alltså så får inte min kropp i sig det som den kan behöva, så nu är det bara läkning som gäller och få tillbaka tarmväggen. Det är förmodligen ingenting konstigt efter min sjukdomstid för 1,5 år sen med prickarna ( som påverkade några av organen) och sen en penicillin-kur som tar död på både goda och onda bakterier. Sen kan jag väl erkänna att kosten inte har varit perfekt heller under den här tiden fram tills nu, jag har tappat det lite iom att min träning är kämpig att få till pga av allt som händer i kroppen och då tappar jag motivation. Som så många andra. 
Men igår mina vänner. Direkt efter jobbet igår så åkte jag och min syster på vår årliga SätraBrunnstur! En SPA-eftermiddag med c-vitamin-ansiktsbehandling och sen bad/simning och mat. Så himla skönt! Mina bihålor strejkade hela dagen igår och gjorde s å jävla ont. Det leder till öronen också som blir ljudkänsliga och sen sitter jag där med en jordens huvudvärk i en miljö där det låter så oändligt mycket. Att då får en ansiktsmassage var som en skänk från ovan! Varenda rörelse runt bihålorna var den bästa känslan jag har fått på länge haha
Idag är det ju fredag och jag råkar vara ledig idag! Jag bör ta mig ut och gå lite känner jag, få lite friskluft intryckt i kroppen. Friskluft botar mycket vill jag tro! Kanske att jag tar några spring-steg också, bara för att huvudet ska få klarna lite. Det är en sån fin balans det där med träning när man inte känner sig 100%. Jag har inte känt mig 100 % bra på hela hösten och fått bakslag många gånger när jag har tränat, men samtidigt så mår inte kroppen direkt bättre av att INTE träna ( träna som i att röra på sig, inte som i att kötta ett pass på gymmet). 
Imorgon vankas det julmiddag med jobbet efter att jag har slutat att jobba, så min dag imorgon kommer eka tomt här för det blir direkt hem hit och sen ska jag över på förfest hos en av mina grannar som jag faktiskt jobbar med! Så himla smidigt. En lyxig vecka helt enkelt! 
 
Men nu måste jag verkligen ta mig ut, jag hålle på och somnar till mig igen. En Träningspodden i lurarna och sen får vi se om kroppen svara på luft och motion eller om jag är död imorgon.
 
 
Jag har en kollega som har startat ett eget företag inom "Friskvård på Cellnivå", alltså att man tar blodprov och kollar på det genom ett microskåp. Hon gör också koppning, skrapmassage och något som heter så fint som Högteknologisk akupunktur. Det är precis som det låter: Akupunktur utan nålar. Nu fick jag i och för sig några nålar på mina öron, men jag är van vid det sticket så det är ingenting som är jobbigt för mig. Vi körde blodanalys och akupunkturen på mig idag och jag fick lära mig SÅ mycket om vad som försigår i min kropp! Det fanns lite att ta tag i absolut, men ingenting som inte många andra redan går omkring med. Man mäter flödet i ens akupunktursystem och får reda på hur allt hänger ihop, från topp till tå! Så hima intressant tycker jag. Min stackars kropp är, som jag redan har räknat ut, i en högre stressnivå än vad den bör vara i. Det påverkar leder, alla organ och framför allt en läckande tarm( sexigt jag vet). Det är ingenting som jag är speciell med utan det är väl typ lite av en folksjukdom skulle jag väl säga? Stress, speciellt långvarig stress, är ju aldrig bra för någon av oss och tarmen är ju det största organ vi har, utöver huden om jag inte minns fel? Ska väl kanske tillägga också att det är KROPPEN som är i någon stress, mitt huvud känns faktiskt på plats haha 
Jag försöker att bli så där lugn och härlig som vissa ser ut att vara, men det är svårt för mig. Det är mycket bättre än för 1-2 år sen och jag känner mig relativt lugn och har huvudet på plats, men självklart faller jag dit ibland. För mig är mitt jobb ett ställe som genererar stress, utan att jag för den delen känner mig STRESSAD, om ni förstår hur jag menar? Bara av att ha med många kunder att göra så blir det en förhöjt stressfaktor hos mig. Även om det kan vara positiv stress. 
Jag har fått lite tips och idéer efter den här 1,5 timme med henne. Just nu är jag bara så himla trött i kroppen, och lite kulen, efter akupunkturen. Det frigörs en hel del saker i kroppen efter en sån behandling, även om det inte är med nålar. Det känns i alla fall himla skönt att se att mitt blod ser hyffsat fint ut på cellnivå och nu har jag lite nycklar till hur jag ska förhålla mig till vad min kropp behöver. 
 
Resten av dagen blir nog inomhus ändå. Jag ska på möte på jobbet ikväll så jag har eftermiddagen fri till lite pyssel! Det kliar i mina fingrar efter att få plocka upp julgranen hit. Det känns lite tidigt kanske, men jag vill hinna njuta av den också. 
Hoppas att ni mår bra där ute och får lite julkänsla nu i december! 

4 december 2018

Varde ljus

allmänt

 
 
God morgon mina älsklingar! Tisdag och full rulle skulle jag väl vilja säga. Om någon timme ska jag åka iväg till Västerås och fixa till min ståltråd på baksida tänder på underkäken ( antingen så kommer dom lyssna lite på vad jag har att säga och tar bort den, eller så är dom envisa och sätter dit en ny haha När jag fick den efter tandställningen så sa dom att den skulle sitta kvar tills jag blev 60 år, kändes lagom roligt att höra då jag tyckte att 3,5 år med tandställning kändes som sju svåra och långa år!). Jag är skriven i Västerås för sånt här så jag är något glad över att det inte är varja dag som man råkar ha sönder den. Mina tänder har hållit på och flyttat sig också i och med visdomständer så det är inte konstigt, det är trångt helt enkelt.
Sen måste jag köra 1 maskin med jobbkläder. Vanliga kläder andas bra tycker jag och jeans tvättar jag skämmigt sällan, men mina jobbkläder luktar liksom skumt bara efter 2-3 dagar och är skitiga till max! 
Sen ikväll är det RIDNING! Jag har köpt ett klippkort på min ridskola på 10 gånger som jag kan fylla ut min ridning lite då och då med. Att rida varannan söndag är 1) helt klart billigare 2) inte något jag gillar, jag vill ju rida varje söndag, helst varje dag! 3) har jag haft en lektion som gått riktigt dåligt tar det 2 långa veckor innan jag kan få tillbaka en bättre känsla i kroppen 4) min balans blir bättre om jag kan slänga in lite lektioner här och där. Men mest är det för att det är för jäkla roligt och endorfinrikt med ridning! 
Mitt gymkort gick ut här för 2 veckor sen och jag har varit i valet och kvalet om jag ska förnya det resten av det här året eller om jag ska hold my horses och sätta igång det igen till januari. Det har ändå varit en dyr utgift att ha under december, SÅ kul är det inte att betala 3195 kr under månaden man ska köpa julklappar och ha det mysigt med advent och nyår med allt vad det innebär. 
 
Men nu: Äta upp min sista del av frukosten och sen ska jag försöka mig på att ringa till Telenor igen. Jag är 100 % säker på att dom har sålt ett bredband till mig som ska gå igenom fiberuttaget, men att jag sa att jag behövde ha det genom telejacket. Jag har tröttnat så himla hårt på det här med att behöva ringa support nu, min tid och mina pengar kan verkligen få gå till någonting vettigare!