Före:
 
Efter: 
 
När jag hittade Lightroom och kunde utöva min kreativa sida liiite till så hittade jag också min introverta sida lite extra också haha Det är så härligt att hitta en bild jag knäppt för flera år sen och få den till liv igen! Som den här i Hyde Park i London. En magisk morgon som vi i familjen fortfarande pratar om. Dagen innan nyårsafton och vi hade vår första dag på plats! Eller om det faktiskt var nyårsafton, jag kommer inte riktigt ihåg. Hur som helst så försvann mycket av dom fina färgerna och mystiken i kortet jag knäppte och nu kunde jag få in färgerna och djupet igen! Träden fick stå ut mer och likadant med hundarna/ människorna. 
 
Före: 
 
Efter:
 
En regnig dag i Rom. Vår första resa dit och vår första dag på plats! Vår vår-resa till Rom var otroligt regnig eller med hög luftfuktighet alla 4 dagar som vi var på plats. Den övre bilden är intetsägande och tråkig. En bild som jag inte har lagt något fokus på överhuvudtaget för jag tyckte att bilden blev helt enkelt ful haha
Men när jag kunde plocka in lite liv i den igen och ge den lite värme så tycker jag att det blev helt OK!
Italien för mig är terracottafärg, grönt, lite rött, värme och det var exakt det jag gav den. Oftast vill jag ha blått i bilderna då det är något med den blåa färgen som vi människor gillar hos bilder har jag hört. Jag gillar den blåa tonen i alla fall! 
 
Före: 
 
Efter: 
 
Fokuset här låg på att få till horisonten något igen och plocka upp Segrada Familia där uppe till vänster. Det var en underbar dag när vi var uppe på berget Tibidabo i Barcelona men det var väldigt disigt i horisonten så jag tappade utsikten lite. Här fick jag chansen att plocka upp allt det fina igen som kameran tog bort! Här har ni ett exempel på vad jag menade med att få in lite blå ton i bilden igen. Det blåa hjälper till så att man ska kunna se varenda hus nedanför! På 1:a bilden ser man knappt nedanför den lilla girlangen men på den nya bilden så kommer varje hus till sin rätt igen. 
 
Vad tycker ni om redigering? Är det manipulativt? Att jag försöker göra något som inte fanns där från början? Jag använde mig enbart av filter för bara något år sen men nu var det ett bra tag sen jag gjorde det. Lite jobb med kontrast, skuggor och andra justeringar så kan man få det här resultatet! 
Jag får också chansen att njuta extra mycket av bilder och minnen vilket jag gillar. Att sitta med en bild som jag vet hur varmt det var, eller hur regnet sipprade in i skorna eller den där personen vi pratade med på plats. Det är såna resminnen jag gillar att hålla på med när jag redigerar! 
Rebecca Adnell

Kul att se!

Svar: Så roligt att fixa och dona lite med bilder och tänka på stunden man knäppte av dom också! 😄
Camilla Norman

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress