Jag fick verkligen en craving på pasta igår ska jag säga er. Jag hade egentligen ingen större lust att ta mig iväg igen och handla men suget på att få testa den här var liiiite för stor för att jag skulle låta suget går över. Det är inte ofta nu förtiden som jag får ett sånt där "sug" efter något speciellt ( jag gissar på att jag ändå ha haft en lång sjukdomsperiod och det tar död på allt vad matlust heter för mig) men jag blev besatt av tanken att testa den här pastan! Did and done, det blev Så Himla Gott! Jag är egentligen ingen grädd-pasta-person utan jag gillar rätter där man känner varje smak för sig, om ni förstår hur jag menar. I den här rätten så känner man verkligen tomaten, baconet, osten, hetten... Ja man känner allt egentligen! Jag toppade med oliver och parmesan, men det är individuellt. Så här gjorde jag den godaste pastan jag själv har gjort:
* Skär baconet ( eller den fläsk du vill ha, i receptet stod det rimmad sidfläsk) och stek på medeltemperatur utan olja. Låt baconet få bort sitt fett och sen kan du steka på maxtemp för att det ska bli knaprigt. Lägg till salt och peppar. Häll också på chiliflakes här! Jag kunde ha tagit aningens lite mindre chili, men jag gillar stark mat också. Det neutraliserades också i och med pastan sen.
* Tillsätta vinet och låt puttra i 1 min. För övrigt kan det vara bland det godaste dofterna jag har känt! Blanda i tomaterna också och puttra på i 10 min. Här ska förresten pastavattnet vara någorlunda igång.
* Koka upp spaghettin med rikligt med salt, 2 min kortare än vad det står på förpackningen. För mig blev det alltså 6 min, men jag råkade tappa tiden så det blev inte så där al dente som jag ville åt. Sånt som händer!
* Häll i pastan efter att ha låtit den rinna av sig när den var färdig. Häll i pastan i wooken med såsen i och blanda runt och smaka av! Häll i riven ost också för att få den lite tjockare i konsistensen och så kan man aldrig få för mycket smak av ost heller, tycker jag.
 
Buon appetito! Supergott, ganska så billigt måste jag säga och lite annorlunda smaker om man har tröttnat på alla carbonara, pesto och bolognese! Ett hett tips på den här helt enkelt. 
Angelica Wåhlin

Det där såg väldigt gott ut!

Svar: Hoppas att du testar det! Man kan alltid lita på en god pasta du vet ;)
Camilla Norman

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress