Jag har börjar att leka med Lightroom lite. Fortfarande på mobil-nivå då jag inte får till det på datorn riktigt, men det tar sig! Jag menar, kolla in skillnaden på liiite med exponering, lite djupare färger ( som oftast försvinner tycker jag när man fotograferar), lite mer kontrast och rätta upp bilderna lite så att dom blir raka i motivet. 
Jag gillade själv hur bilden på hästen Zulle blev för 1 vecka sen men den är fruktansvärt mörk och skuggorna hamnade helt fel. Ganska så platt bild även om den faktiskt är tagen med min mobilkamera. Men med lite exponering runt huvudet och jag fick tillbaka lite färg på himlen (det försvann totalt med kameran, oftast försvinner just himlens blå färg om det inte är knallblått ute) så tycker jag att det blev en himla fin bild till slut! Jag har inte använt något filter överhuvudtaget på dom här två "efterbilderna" utan jag har i princip gjort mitt eget filter för att förbättra dom delar på korten som jag själv vill förbättra.
Som St Peterskyrkan här: En relativt bra bild ( jag tog den för flera år sen och var precis ny på att gilla att fotografera). Men något ofokuserad med varken bra ljus eller djup. Med lite exponering, himlen fick komma tillbaka då jag VET att det var soligt och fint den där dagen och det gröna fick komma till liv igen både i trädkronan till höger och det som hänger längs med flodväggen. Väldigt små justeringar och ingt filter som täcker hela bilden, men det blev ett nytt ljus i bilden och det ser lite mer ut så som i verkligheten! 
Målet är att få ner den nya versionen av Lightroom CC på datorn så att jag kan se på en störra skärm vad jag pysslar med, men jag får se! Det är riktigt kul i alla fall att få vara kreativ igen och lära mig ett program som inte är helt enkelt att använda. Det är lite som photoshop som är en annan familjemedlem av Adobe-familjen, men PS känns något svårare att använda och där kan man manipulera en bild på en helt annan nivåd. Men det är inte min grej, jag vill att det ska vara så verkligt som möjligt, bara med en liten touch of magic haha
 
Nu: Släpa mig till gymmet! Det kommer inte bli mycket träning den här veckan och idag är min ledig dag fram tills helgen! Glad Valborg förresten, ta hand om er där ute ni som väljer att fira in det ordentligt med alkohol och fest! 
 
 
 
 
Sushi och promenad, det är planen det. Jag har relativt nyss kommit hem ( dog lite i soffan bara) efter en INTENSIV jobbhelg och andas ut lite och får i mig lite mellanmål för att kicka igång någon slags energi igen. Jag är ruskigt sugen på sushi till middag och tänkte ta mig en liten omväg till sushi-stället så att jag får lite motion i den här trötta kroppen. Jag går i princip allt till och från jobbet så 30 min har jag "gratis! men en liten sväng borde jag orka! Jag får slå på någon rolig podd som sällskap så att jag inte går och lägger mig på närmaste bänk och somnar där! Den här helgen tog verkligen musten ur mig, satan vad med folk det har varit.
Jag tycker helt klart att jag förtjänar lite rå fisk till middag. Egentligen är det väl bara soya + wasabi som jag vill åt, men det kan vara trevligt att doppa något i såsen så slipper jag svepa i mig allt som den är. 
 
Hoppas att er helg har varit härlig och gett er lite ny energi inför veckan som kommer! Helt galet att det är Valborg imorgon. Kanske att någon av er har lite långledigt på det viset?

28 april 2018

Fredagstjusig

allmänt

 
 
Ni vet när man för en gångs skull gjorde sig lite fredagstjusig med lockat hår och 1) det börjar duggregna och det har inte gjort det på HELA DAGEN och 2) Jag blev illa tvungen att slänga på mig en keps i några timmar. Det var ett bra försök till fredagsfin haha
Jag fick en fantastiskt bra locktång i julas av mina föräldrar och den gör dom där perfeka lockarna som ser ut som "jag-vaknade-upp-såhär". Ja, tills det regnar på dom, men inget hår i världen lär väl hålla för regn?
Jag behöver för övrigt göra någoting åt det här håret. Det har inte blivit förgat och klippts sen i börjar på december och trots att jag gillar färgen just nu ( något dassig och livlös kanske, men inget lite toning och inpackning inte skulle klara av!) men utväxten är ett faktum.
Det vankas jobb för hela slanten idag för mig! Jag kom över filmen I Hennes Skor igår när jag kom hem och får nu sota för att den slutade lite för sent. Kaffe får bli min grej idag för att inte bli helt odräglig haha
 
Hoppas att ni får en fantastisk lördag nu!