Jag har börjar att leka med Lightroom lite. Fortfarande på mobil-nivå då jag inte får till det på datorn riktigt, men det tar sig! Jag menar, kolla in skillnaden på liiite med exponering, lite djupare färger ( som oftast försvinner tycker jag när man fotograferar), lite mer kontrast och rätta upp bilderna lite så att dom blir raka i motivet. 
Jag gillade själv hur bilden på hästen Zulle blev för 1 vecka sen men den är fruktansvärt mörk och skuggorna hamnade helt fel. Ganska så platt bild även om den faktiskt är tagen med min mobilkamera. Men med lite exponering runt huvudet och jag fick tillbaka lite färg på himlen (det försvann totalt med kameran, oftast försvinner just himlens blå färg om det inte är knallblått ute) så tycker jag att det blev en himla fin bild till slut! Jag har inte använt något filter överhuvudtaget på dom här två "efterbilderna" utan jag har i princip gjort mitt eget filter för att förbättra dom delar på korten som jag själv vill förbättra.
Som St Peterskyrkan här: En relativt bra bild ( jag tog den för flera år sen och var precis ny på att gilla att fotografera). Men något ofokuserad med varken bra ljus eller djup. Med lite exponering, himlen fick komma tillbaka då jag VET att det var soligt och fint den där dagen och det gröna fick komma till liv igen både i trädkronan till höger och det som hänger längs med flodväggen. Väldigt små justeringar och ingt filter som täcker hela bilden, men det blev ett nytt ljus i bilden och det ser lite mer ut så som i verkligheten! 
Målet är att få ner den nya versionen av Lightroom CC på datorn så att jag kan se på en störra skärm vad jag pysslar med, men jag får se! Det är riktigt kul i alla fall att få vara kreativ igen och lära mig ett program som inte är helt enkelt att använda. Det är lite som photoshop som är en annan familjemedlem av Adobe-familjen, men PS känns något svårare att använda och där kan man manipulera en bild på en helt annan nivåd. Men det är inte min grej, jag vill att det ska vara så verkligt som möjligt, bara med en liten touch of magic haha
 
Nu: Släpa mig till gymmet! Det kommer inte bli mycket träning den här veckan och idag är min ledig dag fram tills helgen! Glad Valborg förresten, ta hand om er där ute ni som väljer att fira in det ordentligt med alkohol och fest!