19 september 2017

YOGA

allmänt

 
Innan yoga: Spända käkar, trött i hela kroppen, klump i halsen och lätt irriterad.
Efter yoga: Varm, smidig, ett stort leende på läpparna och busigt hår i en hästsvans. 
Jag var lätt motvillig till yogan idag och kände att jag inte ville göra någonting annat än att lägga mig i soffan och titta på tv eller något liknande. Att träna var ungefär det sista jag ville! Men som nästan alltid så ångrar man inte ett träningspass. Jag hade aldrig klarat av att motivera mig själv till ett hård pass på gymmet, men motiveringen till att gå iväg på yogan var enbart: Jag måste ner i varv, släppa tankarna för en stund, ge min kropp lite kärlek i och med rörelse och ge den lite kraft att återhämta sig efter en stressig dag. 
Det var inget jobbigt pass den här gången, men musklerna har fått sträcka ut sig, andningen har fått komma ner i varv men framför allt så ständes hjärnan av. 
Tänk vad lite yoga kan göra med ens kropp och själ! Det är så skönt att kunna göra olika slags träningspass just nu. Gymmet blir när det blir igen, just nu behöver jag ner i varv, hitta en balans och få redskap till hur jag ska bli lugn igen när käkarna spänns och jag slutar att andas som jag ska. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress