För 4 år sen så var jag och min syster i Rom för 2:a gången just vid den här tiden. Jag hade faktiskt glömt bort att vi var här så pass sent för vi hade varmt och skönt hela tiden! Jag vet att jag sa till mig själv att det är på hösten man ska hit helt klart för när vi åkte hit första gången ( under våren, typ april) så regnade vi bort. 
Men en kul sak var att vi var i Rom-mood och glömde helt bort vad tid och rum hette. Vi vaknade precis som vi ville den här dagen, åt frukost precis som vanligt och hade Colosseum som mål för dagen. Ett ställe där man får en slottid att gå in till den och vi hade runt 12 tror jag. Eftersom vi ville göra Forum Romanum direkt efteråt och allt det där tar ungefär 7 år sammanlagt att gå igenom så ville vi äta en tidig lunch istället. 
Det knepiga är 1) Italienarna äter sent vilket som och det kan ibland bli lite klurigt att få tag på ställe att äta på innan 12. 2) Vi hade missat att det var tidsomställning. Vi ville in på H&M:s flagship på förmiddagen, äta lunch och sen gå iväg till Forum/Colosseum. Bara det att vi trodde att klockan var 10, men den var egentligen bara 9. Vi trodde bara att det var dom "jäkla italienarna och deras brist på tider" som gjorde att vi aldrig kom in på H&M. Vi kunde inte heller förstå varför vi fick SÅ konstiga blickar när vi ville ha menyn redan vid 10 på morgonen ( i våre hjärnor 11 och precis i tid innan vår slottid). Det var faktiskt inte förrän på eftermiddagen, när jag slog upp datorn, som jag insgå att vi låg 1 hel timme framåt i tiden mot resten av världen! Om vi var glada över att vi inte hade resdag just den dagen? Oh ja. Var vi glada över att helt plötsligt också ha 1 extra timme i världens bästa stad? Yes!
Om ni får möjlighet att ta er till Rom, gör det. Det är få städer där ute som får hela mitt väsen att bli lugn och behaglig. Det är något med atmosfären som gör det! Jag har nu varit i Rom på hösten 2 gånger och kan med all säkerhet säga att det är då man ska planera in det. I Juli månad brinner man upp och på vårkanten kan det bli blött om man har otur. Men hösten är perfekt på alla sätt och vis
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress