31 oktober 2017

One Sony down

allmänt

 
 
 
Jag tror att jag fick skit av min mobiltelefon för att jag hade gått bakom ryggen på den och kollat på andra mobiler bara för skojs skull. Den har hållt i alla väder och alla krascher i golvet och på gatan, men den här gången fick den nog. Den sprack över heeeela baksidan när den hamnade på en liten sten. Den är fortfarande fungerlig i alla appar, musik och att ringa vilket känns som att jag hade lite tur ändå. Men den är pajj.
Jag har haft oändligt otur på sistone med mina grejer. Cyklar går sönder, nycklar går sönder eller försvinner, jag har lämnat in min cykel på lagning jag vet inte hur många gånger, mina ridbyxor gick sönder. Det finns säkert någonting mer som jag inte kommer ihåg, men oturen är  påtaglig! 
Jag tog en promenad för att rasta av mig istället för att gå på yogan som är just nu. Jag har lyft alldeles för tunga paket ( postnord ) och jag vill inte riskera en arg armbåge, så det fick bli en skön promenad istället för att få huvudet fyllt med luft! Synd att det slutade med en trasig mobil, men sånt är livet ibland! 
Jag har drängt mina sorger med det enda jag kunde vara sugen på: Snabbmakaroner med stekt prinskorv som jag skar precis så som man vill ha dom på julbordet: Ituskurna ändar så att dom viker upp sig när dom blir varma! Lyxigt. Helst av allt vill jag bara tröstäta något riktigt rejält med chips och godis haha
 
God morgon god morgon! Ungefär första morgonen på väldigt länge som jag inte på allvar har funderat över frågan " Skulle jobbet ens sakna mig om jag inte kom dit nu??". Klart dom skulle det, men ni fattar frågan. Dra något gammalt över sig och somna om tills det inte är supertidigt längre. 
Men idag vaknade jag pigg som en lärka ( typ), redo för lite mys i form av levande ljus tända och en god natts sömn bakom mig. Jag har verkligen sovit ovanligt bra för att vara en tidig morgon! Något som jag och många andra av mina kollegor säger om tidig mornar ( när man inte är van vid det dvs ) är att man alltid sover oroligt och vaknar upp med känslan av att ha försovit sig och därför kollar på klockan stup i kvarten under natten.
Men idag har jag faktiskt fått sova! 
Jag har också typ spontanshoppat lite nu på morgonkvisten. Inte bra. Jag såg en fin tröja igår på en tjej på Youtube och blev lite besatt av den, sen råkade jag hitta en fin stickad tröja på hemsidan också och kunde inte låta bli! Jag hoppas hoppas hoppas att jag får hem tröjorna innan fredag då jag gärna vill ha med mig dom två på lördag när vi åker. Jag tog till och med expressfrakt för 60 kr extra för att få hem det haha
Jag kan knappt ens komma ihåg sist jag köpte kläder? Det har inte varit min favoritsyssla ett tag att springa i affärer och trängas med andra människor. Pryttlar, ja visst, men att testa kläder i en fysisk butik har inte varit högst upp på min lista över roliga saker! Hoppas att dom här fungerar bra.
 
Hoppas att ni får en härlig tisdag kära ni! Jag längtar SÅ till yogan ikväll. Hoppas att min armbåge inte strular idag, den har varit lite knepig från och till nu i 2 veckor. 

30 oktober 2017

On a cold autumn day

allmänt

 
 
 
Fy fan alltså. Det var ju relativt varmt och skönt för bara 2 veckor sen och så kommer vinterkylen som ett brev på posten nu när vi ställde om till vintertid! Jag tvingade ut mig själv på 45 min promenad för att komma ut i solen ett tag, men nej, det var inte skönt någonstans. 
Men apropå brev på posten: Titta vad som hängde på min dörr när jag kom hem! Glossybox! Kanske inte årets roligaste box om jag ska vara ärlig, men ACO sun kissed är himla bra och ögonbrynsgelen från Pixi ska bli kul att testa. Jag älskar att pyssla med smink och göra snygga skuggor på ögonen, men till vardags är det solpuder, ögonbrynspenna, concealer, mascara och en bryngel som är min rutin. Det tar 5-6 min att fixa och sen känner jag mig fräsch! Någon slags läppbalsam är också viktigare än någonsin för mig nu när det är vinter och kallt igen. Försvarets hudsalva är min favorit men jag alternerar med Carmex-burken.
Jag svängde förbi Lindex på vägen hem från min promenad och fyndade rakblad för 150 kr för 4 st. Handen på hjärtat alla ni som inte byter blad riktigt så ofta som man kanske bör göra? Det är alldeles för dyrt för att bytas ofta så nu när jag hittade för 150 kr är jag faktiskt riktigt nöjd! 
 
Mitt lilla hem har fått sig en genomgång under dagen och jag ska bara torka det sista, byta lakan och se om jag kan få bära ner min stora hylla ner i mitt förråd någon gång. Min hyresvärd är snäll, men har huvudet uppe i det blå och glömmer lätt saker. Skulle inte förvåna mig ett smack om han har hunnit glömma bort att knipsa mitt lås på dom här 2 timmarna som vi inte har haft kontakten haha
Men det känns grymt skönt att ha lägenheten fixad tills på lördag! Då kan jag fokusera på packningen på fredag och inte stressa runt som en yr höna. Vi åker mitt på dagen från Arlanda så det känns härligt, då behöver det inte bli toktidigt att åka hemifrån. Jag är så himla tacksam över att Sala inte ligger längre bort från Arlanda än så här!