Palazzo Pitti. Vi åt lunch här utanför av en enda anledning: Man får inte äta någonting när man väl har kommit in i Palazzo Pitti eller i den trädgården som finns på andra sidan. Så vi stannade utanför i backen framför ingången, solade våra näsor lite och hittade det här organiska och hälsosamma cafét strax nedanför. Det fanns typ 4 restauranger nedanför backen så det går inte att missa. Jag såg att dom hade hamburgare i take away och eftersom att vi ville utnyttja solen så blev det fantastiskt bra! Super god hamburgare med hemmagjorda chips till. Inget onödigt klet ( =dressing, senap osv) så den var perfekt för oss!

Till middagen ville vi besöka en marknad som skulle vara speciell att besöka sa hon som checkade in oss på hotellet. Dels så låg det väldigt väldigt nära där vi bodde ( vi var trötta efter dagen så det var perfekt!) och så var vi nog inte så jättesugna på att sitta på restaurang av någon anledning. Mercato San Lorenzo heter den här marknaden som är mer av ett restaurang-mecka än vad det är en marknad. Vi hittade ett vego-stånd som dels serverade hamburgare men man fick plocka ihop sig en sallad också för 5 euro ( eller mer om man ville ha fler ingredienser). Jag köpte en sallad med oliver, soltorkade tomater, morot och så var isbergsalladen grunden. Till det köpte jag en gudomligt god kiwi/äpple-juice som var magiskt god!
Det här lilla ståndet låg nästan direkt vid rulltrappan där man åkte upp för att komma hit. Det fanns en uppsjö av andra mat-val så om man inte är sugen på sallad så fanns det pulled pork, pizza, pasta ... You name it! Det var en mysig stämning här inne, dock lite fullt med folk så det var inte den mysiga stämningen man kanske vill åt ibland.

Utkikspunkten Piazzale Michelangelo. Det finns två ställen i Florens som man kan få en fin utsikt ifrån och den ena går man upp i Duomen ( den stora kyrkan mitt i stan) men den kostar en del och man måste ha en slott-tid att vara där för att få komma upp. Det andra stället är Michelangelo. En buss-tur senare ( 1,20 euro) så får man utsikt över hela staden och här passade vi på att äta lunch också! Det fina med att vara svensk är att vi äter lunch när italienarna dricker 1 glas vin eller en kaffe. Det finns alltid bord ( vi hade turen att få det precis vid staketet mot utsikten) och så får man in maten fort! Jag kände att jag vill ha lite italiensk wibe och körde på tortellini som var fantastiskt god och så fick jag ett infall av en mojito. Den starkaste i stan och jag var nöjd med mitt val av en mäktig rätt så att jag inte skulle rulla nedför utkikspunkten senare! För er som inte är så stora i aptiten: Ta en primo piatto som alltid finns med på menyerna. Jag blev perfekt mätt på den här tallriken och det blir man nästan aldrig när det kommer till pastarätter! Syrran tog en magiskt god lasagne som jag kan rekommendera er. Den här restaurangen hade relativit bra priser och dom skulle kunna ta hutlösa priser pg.a. att dom var det enda mat-alternativet där uppe.
Sen blev det glass till efterrätt efter en mysig promenad ned. Italiensk glass måste ju vara bland det godaste som finns!

Kvällsmaten till "the last supper" var jag som sagt i riktigt o-lag i kroppen och jag tror att det kan ha varit något med att jag drack mojito till lunch, promenerade alldeles för mycket på konstmuséumet, drack för lite vatten och var hungrig fast inte sugen på något. Jag skojar inte när jag säger att jag mådde illa när vi kom till restaurangen, sa till Jessica att det blir inget vin för mig, vi fick in lite prosciutto, jag nämnde lite fort att jag visst kunde tänka mig vin nu ( glad i hågen över att ha fått i mig något!) och 2 sekunder senare så mådde jag skit. Soppan var över förväntan god med grönkål ( udda i en soppa kanske) och jag var glad som fick i mig allting. Ibland strejkar kroppen och det får vara så! Men jag vet inte hur jag ska förklara restaurangen för er men den låg på en bakgata vid Chiesa di Santa Maria Maggiore som är relativt svår att missa. Men mysiga italienska restauranger ligger lite överallt så det är inte så livsviktigt att beskriva vart den låg haha
 
Men det var en udda mat-upplevelse i Italien den här gången! Jag åt inte en enda pizza, en liten "förrätt" till pasta ( primo piatto = första rätten), hamburgare, ekologisk sallad och soppa. Tur att vi fick till glass 2 gånger annars hade jag inte vetat att vi varit i Italien eller ej. Men en härlig smakupplevelse fick vi till och Italien behöver ju inte bara betyda en uppsvullen pasta/pizza-mage!
Hoppas att ni får lite tips och idéer om ni tar er hit till vackra Florens!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress