31 mars 2017

Smoothiebowl

Chef Norman


Jag vet inte om det är pollen, en envis förkylning som VÄGRAR bryta ut eller om mitt immunförsvar helt enkelt suger för stunden. Men jag vaknar alltid upp med en hals som gör ont, ett ansikte som är svullet, nyser några gånger och känns täppt i hela näsan. I typ 2 timmar och sen är det över och jag mår fin fint. Lite seg när jag går i typ trappor och så, men annars mår jag mer än bra! Ingenting jag skulle sjukanmäla mig för, och jag orkar gå härliga promenader utan problem. Så vad är problemet? Jag trycker hur som helst i mig en massa vitaminer till frukost as we speak,. Min smoothiebowl till frukost blev: 2 bananer, 1/4 färsk ananas, 1/2 paket mango ( jag hittade 3(!) paket mango i frysen), 1 dl havtorn ( älskar havtorn, ni måste testa det!), 2 nävar med spenat, 2 tsk spirulina, 2 små gurkmejor och 1 kopp vatten. Jag är inget större fan av soya-produkter och det brukar bara bli stående hemma hos mig när jag väl har det, och mjölk existerar ej hos mig. Så vatten brukar bli bra att ha i! Den blev så där härlig krämig den här gången och super god faktiskt, jag har en tendens att få den för lös mot vad jag vill ha den. Men efter många svordomar ( ny mixer = nya fel man kan göra ) så fick jag till den precis så som jag gillar det!
 
Men nu kör vi igång den här fredagen! Jag har ett paket att hämta ut ( förhoppningsvis mina nya snygga solglasögon från JFR!), jag har lite ärenden på stan att göra och sen blir det lunchdejt med min kära mor! Perfekt fredag tycker jag. Så nu kör vi igång och skjuter undan alla tråkiga förkylningskänslor!

Sånt här tycker jag är häftigt. Personlighetstester. Förut när jag var liten kunde jag gruva mig för såna här tester och typ skrattade bort dom som "töntiga saker", men det var nog för att man i yngre år fortfarande försöker "hitta sig själv". Idag älskar jag sånt! Jag är fundersam till att köpa hem boken Omgiven av idioter som är en bok om hur vi alla är uppdelade i olika färger, vilket varje färg har några egenskaper. Man behöver inte vara antingen eller, utan det är väldigt få människor som faktiskt är ren RÖD.
Men jag kom över det här testet på sidan 16personlities.com och den är klockren! Jag är 100 % säkert på att dom här siffrorna är JAG. Judging blev jag tvungen att läsa igenom lite för jag högg den rakt av= Att jag dömer folk. Det var inte riktigt så den menade tror jag, Det verkade vara med hur man är som planerare och går på fakta/ checklistor i huvudet, snarare än att gå på "känslan". Där var jag lite mer kluven till om jag faktiskt är en känslo-kännare eller en faktabaserad tjej. I många fall går jag på ren instinkt ( magkänsla) men jag är en planerare och gillar att fullfölja en plan.
Men introvert kanske är något som folk inte skulle säga om mig. Men siffrorna talar för sig själva här och säger 85(!) %. Jag laddar mina batterier genom att vara hemma själv. Jag fnular på mina egna tankar( återigen, är det ett uttryck som bara jag säger?), kan ha hela konversationer i min skalle om saker som KAN hända eller som har hänt och jag kan lätt fördriva en hel dag i mitt eget sällskap. Men självklart får jag extremt mycket "må-bra"-känslor av att hänga med min familj och mina vänner. Jag har som sagt inga problem med att hänga med mig själv och har inga måsten i att känna mig komplett som person om jag får hänga med andra. Men det är få saker som är så mysigt som att sitta och äta god mat tillsammans med några tjejkompisar och ha tjejsnack. Med rätt människor får jag enormt mycket energi av sånt också.
Jag är inte heller förvånad över att Turbulent är så pass hög som den är också. Turbulent är inte som i att jag far runt som en virvelvind. Utan det är hur man hanterar stress, självförtroendet, perfektionister och hur gärna man vill kunna imponera på andra. Check på den! Jag slår nästan knut på mig själv för att göra andra nöjda. Duktig-flicka-syndromet kan det kallas för ibland. Som idag så skulle jag vara ledig, men en kollega behövde hjälp att komma ifrån jobbet några timmar tidigare så jag ska jobba några fjuttiga få timmar. Det gör mig absolut ingenting ( jag jobbar inte 100 % så jag har tid över ändå). Men problemet ligger i att jag inte kan göra andra besvikna! Jag får dåligt samvete om jag säger Nej och sen kan jag ändå inte njuta av den lediga dagen. Perfekt medarbetare på det viset, men mina egna känslor kommer i kläm. Jag måste ha planer på G för att kunna säga Nej och faktiskt mena det. En mysig dag, alldeles för mig själv, känns inte som anledning nog för att inte tacka Ja och på det viset ställa upp. Bra för arbetsgivaren, mindre bra för mig själv.
Jag har faktiskt nu i några år beskrivit mig själv som ordet Observant några gånger. Är jag i en grupp så ser och hör jag allt vad alla andra säger och tycker, men jag är inte den som oftast skriker ut min egen mening. Jag sitter gärna tillbaka lite och lyssnar och nickar. Jag kommer tex. ihåg väldigt många detaljer om folk runtomkring mig som dom kan ha berättat för flera år sedan. Men självklart också här så beror det på i vilken situation vi pratar om. Är vi en grupp på 4 brudar så tar jag inte ledarrollen. Men på tu man hand så tar jag mer plats. Vi kan säga så här också: jag pratar inte i onödan, men när någon pratar med mig så är jag bubblande glad, snäll och frågar mycket saker om den andra. Men inget snack i onödan för min del, där laddar jag batterierna.
Något jag höjde ögonbrynen på lite extra var att Feeling var så pass hög. Jag har alltid sett mig själv som ganska så rak på sak ( manlig) och inget tjejigt "lull-lull". Men jag vet samtidigt att min kära mor alltid har sagt att jag är en känslig sort, så där är jag kluven. Eller så kan man vara rak på sak i vissa situationer och sen mjuk som en nallebjörn i andra!
 
Tycker ni att sånt här kan vara intressant? Jag själv har mer kommit in i det här nu och gillar att få förklaringar till varför man ibland kan hamna i situationer med vänner/familj/bekanta där man pratar runt varandra. För det är ju pg.a. att vi är alla är så olika som det blir tvister och missförstånd. Vi pratar olika språk och tar åt oss av olika saker. Något som jag själv ser som självklart kan mycket väl den jag pratar med inte ens förstå sig på. Men det lugnar mig lite i en tråkig situation att veta att det säkert beror på hur olika vi är. Ibland binder det ihop oss och andra gånger blir det blixtrar. Det finns säkert hur mycket mer som helst att skriva om, men det känns redan som en lång text, så jag ber om ursäkt om ni tycker att sånt här är tråkigt haha
 
Om ni är sugna på att själva testa det här så heter sidan: https://www.16personalities.com/sv/gratis-personlighetstest . Som sagt, den är läskigt nära sanningen OM man är ärlig i sina svar. Men det ger i alla fall mig mycket förståelse i varför jag beter mig som jag gör i vissa situationer, och varför det blir missförstånd ibland.

God morgon! Aj aj aj. Jag har lyckats med konststycket ( visst kan man säga så, eller är det något jag har fått för mig?) att ha träningsvärk i aaaaaalla muskelgrupper på överkroppen. Jag, som många andra tjejer, har korta och/eller bröstmuskler och genom att köra superset ( 2 övningar på varandra utan vila x antal set) så fick jag in dom små rackarna kan jag säga. Ouch! Sen känner jag av både tricept och biceps då många av dom rygg-övningar jag gör har lite fokus på just armarna också. Win win eftersom jag hatar att träna just armarna! Ryggtavlan ska vi inte ens prata om. Jag har "bra ont" i hela ryggen och axlarna. Jag vet att träningsvärk inte är ett kvitto på om man har gjort ett bra träningspass, men det är en härlig morot att få ont efteråt tycker jag! Jag är en av dom där konstiga tjejerna som faktiskt gillar träningsvärk.
 
Men alltså vet ni vad? Jag har snöat in på Primark-hauls på Youtube ( videos där människor på youtube visar upp kläder, för er som inte är insatta). Jag har känt i över 1 års tid att jag har velat ta mig till Oxford Street i London och shoppa järnet, men i somras så var vi INTE på humör den enda hela dagen vi var i London, och dagen efter hade alla affärer stängt haha Vi gjorde vår heldag i London på bästa möjliga sätt och jag kan fortfarande bara blunda ögonen och se vår fantastiska dag framför mig.
Men jag vill till London i vår och bara ha en dag och shoppa! Om jag så ska åka dit själv så ska jag banne mig ta mig dit. Och för Pringles Salt och Vinäger... England kan man lita på när det kommer till just salt och vinäger.