19 december 2017

Det är inte min apa

allmänt

\n
\n
 
\n
Ni vet när man ha haft en kämpig dag och måste tvinga sig själv att se framåt? Då brukar jag sitta och fundera på allt bra jag har omkring mig. Försöka tvinga min hjärna in i en snällare tankebana. 
\n
Som igår, det var inte 2017 bästa dag för mig, inte heller den sämsta, men när hjärnan slutade att snurra och jag kunde få tankarna på rätt köl igen så försökte jag tänka positivt ( jag har ett rikt inre liv som min kära mamma brukar säga, jag tänker högt och lågt och oroar mig för ALLT som andra går igenom hehe).
\n
Några saker jag just nu är positiv över är: 
\n
* Det är mysigt med julen. Trots att just julstämningen lite dör av ala runt omkring mig ( och jag själv) är stressade så är det bra härligt med julen. Jag har just nu några julklappar under min gran som väntar på att få sina rätta ägare!
\n
* Många av mina stress-relaterade tecken har varit borta i några månader nu. Äntligen. Inga mer tics i ögonlocken, inga tänder som ilar ( jag hade inga hål, det var stress sa min tandläkare), mina extremt tjusiga spruckna blodkärl har inte kommit tillbaka sen i september och min klump i halsen är ett minne blott. Det är jag tacksam över.
\n
* Min lägenhet. Jag har gjort den så pass mysig att jag aldrig vill lämna den haha Den är som min borg just nu och ett perfekt ställe för mig att återhämta mig på! 
\n
*Att jag hade en dålig dag igår betyder inte att den var helt rutten. I alla år som jag har bott där jag har bor nu så har jag ett äldre par som bor i ett hus på andra sidan gatan. Igår klurade jag ut att det var just dom som stod i min kassakö och maken till gulligare personer får man leta efter! " Är det du som är Camilla??" frågade gubben i fråga och det kändes på en gång som att vi kände varandra. Jag märkte att dom var iväg i 1 vecka här för någon vecka sen och ja, Fuerteventura hade dom varit på haha Tänk vilken slump att dom valde just min kassa och att jag vågade fråga om det faktiskt inte var så att det var vi som var grannar!
\n
* Jag har börjat ta till mig av ett uttryck som jag hörde i somras: Det är inte min apa. För mig som grubblar oerhört mycket och spinner iväg på banor jag kanske inte bör göra så är den här meningen viktig för mig. Det är inte min apa. Andra människors problem ( apor) är inte viktigt för mig att lösa! Det äter upp mig och för någon som inte har det problemet så är det nog svårt att förstå hur mycket energi det faktiskt går till att klura på andras problem. Men det är inte min apa.
\n
 
\n
Men nu kör vi. Jag har laddat upp med en stor frukost för idag kommer all energi att behövas! Veckans tuffaste dag på jobbet är idag och jag laddar upp med massor av frukost och ska snart ta mig ut och gå en sväng för att få friskluft!
\n

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress