16 december 2017

Daim-godis till jul

allmänt

 
 
 
Mina årliga daimfudge! Här om kvällen så gjorde jag det julgodis som jag egentligen vill göra nu runt juletiderna som vi har framför oss. Mitt daim-godis! Det är easy peasy: Gör ett kokande vattenbad, lätt i 400 gr mörk bakchoklad. Smält ner, tillsätt 25 gr smör i chokladen. Grovhacka 2 stora daim-stänger. Ni vet dom där som är 2 om 2 i en förpackning.  Häll sen i 1 burk med osötad kondenserad mjölk, rör om tills det börjar kännas tjockare och ger lite motstånd. Häll i lite drygt hälften av daimen i smeten, häll allt i en valfri form som är grundad med bakplatspapper. Strö över resten av daimen som topping och skjuts in i kylen! Easy as that. Julen behöver inte handla om att göra dom konstigaste maträtterna efter varandra eller att göra en hel buffée av julgodis, ibland kan det vara enkelt också. Det här garanterar jag att ni inte kan misslyckas med haha
 
Senare ska jag göra en kola med turkiskt peppar-smak och det är lite utanför min comfort zone ska jag erkänna för er! Man ska tempa skiten och det känns både vuxet och svårt tycker jag. Håll tummarna för att jag inte spiller allting över mig själv.
Caroline

Det ser riktigt gott ut. :)

Svar: Try it! Det är inte ens supermegadyrt heller och det blir rejält mycket godis kan jag lova ;)
Camilla Norman

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress