Just as natural as breathing

 
Ni vet när man är så pass nervös att magen känns som att den ska vända sig vilken sekund som helst, knäna börja börja slå mot varandra och flyktinstinkten att fly fältet börjar komma? Den var jag igår haha
Det är bara min 4:e lektion på väldigt väldigt länge och det vankades banhoppning som avslutning med hela gruppen. Nu är jag ju vuxen och kan göra lite som jag vill, så jag hoppade fram och värmde upp tillsammans med dom andra men sen körde jag lite bommar och några skutt för att få tillbaka något slags självförtroende i den här sporten igen. Dom andra har ju ändå ridit i 1,5 år nu tror jag? Men vi var så pass få igår att vi alla hann med 1 runda till och då kände jag att det här klarar jag av. Så jag hoppade bana igår! Helt galet. 
Men förutom att det var läskigt som få så känner jag ju verkligen att det är i stallet jag hör hemma. Det är mitt bästa beslut på väldigt länge att börja rida igen! För bara några månander sen hade jag aldrig orkat, eller vågat, rida men nu är det som att jag aldrig har gjort något annat.
 
Men något nytt jag testade igår kväll innan läggdags var att testa på Mantra. Ni vet när man sitter rakt upp och ned och säger en mening så tills den grad att man inte ens märker själv att man gör det? Det testade jag igår. Flummigt som tusan, men dom 23 minuterna som jag satt har aldrig känts så snabba! Visst flög tankarna iväg ibland, men det viktiga tror jag är att inte fastna i dom och låta dom ta över. Jag ska helt klart testa igen! Jag somnade otroligt gott om inte annat.
God morgon på er. Nu tar vi tag i den här veckan tycker jag! Julveckan. Både den jobbigaste och mysigaste veckan på året! 

Julkonsert

 
 
 
 
Hej underbara ni och glad 3:e advent! Jag sitter just nu, som säkert många andra, och har 3 tända ljus framför mig och sen spelar mitt änglaspel som jag köpte för något år sen. Vi alla har väl minnen från barndomen som sätter sig lite extra fast hos en själv och mitt är helt klart att få höra Änglaspelet spela. Det är hemma för mig.
Vilken skön ledig lördag jag hade igår förresten! En låååååång och välbehövlig sovmorgon följt av en timme eller två på stan. Jag har fan svårt nu förtiden att hitta snygga kläder i en fysisk butik, är jag den enda? Det är så mycket fult ute just nu! 90% av kläderna har volanger på sig och dom resterande 10 % är små cropade toppar som bara passar på små tjejer på storlek 36. Jag hämtade i alla fall ut lite paket som jag fått hem i veckan men inte har hunnit hämta ut och sen var det städa-dags hemma hos mig. Det har sett ut som ett mindre bombnedslag i min lägenhet och även om jag har det mysigt här så har jag inte kunnat njuta av det  pga alla dammråttor. Så nu är det fint igen, precis så som jag vill ha det inför hela julveckan! 
På kvällen hade jag och mamma en julkonsert-dejt ihop i den stora fina kyrkan som ligger bara 50 m från där jag bor. Min kära pappa sjunger i en kör här i Sala och varje år har dom en julkonsert veckan innan julafton! Det är alltid magiskt att vara i kyrkan under jultider tycker jag och helt fantastiskt att lyssna på julmusik. Gåshuden på kroppen var ett faktum, jag fick till och med en liten tår i ögat på slutet haha Snacka om blödig tjej! 
Jag har jobbat en hel del ett tag och nästa vecka kommer jag att behöva slänga in en extra växel så min helg kommer att bli lugn och skön. Jag behövde sova länge både igår och idag och det är okej med det. 
Idag är det ridning på schemat och vi ska hoppa. Iiih, jag är faktiskt nervös! Jag var hög som ett hus förra gången jag hoppade så jag hoppas på den känslan idag med!

Daim-godis till jul

 
 
 
Mina årliga daimfudge! Här om kvällen så gjorde jag det julgodis som jag egentligen vill göra nu runt juletiderna som vi har framför oss. Mitt daim-godis! Det är easy peasy: Gör ett kokande vattenbad, lätt i 400 gr mörk bakchoklad. Smält ner, tillsätt 25 gr smör i chokladen. Grovhacka 2 stora daim-stänger. Ni vet dom där som är 2 om 2 i en förpackning.  Häll sen i 1 burk med osötad kondenserad mjölk, rör om tills det börjar kännas tjockare och ger lite motstånd. Häll i lite drygt hälften av daimen i smeten, häll allt i en valfri form som är grundad med bakplatspapper. Strö över resten av daimen som topping och skjuts in i kylen! Easy as that. Julen behöver inte handla om att göra dom konstigaste maträtterna efter varandra eller att göra en hel buffée av julgodis, ibland kan det vara enkelt också. Det här garanterar jag att ni inte kan misslyckas med haha
 
Senare ska jag göra en kola med turkiskt peppar-smak och det är lite utanför min comfort zone ska jag erkänna för er! Man ska tempa skiten och det känns både vuxet och svårt tycker jag. Håll tummarna för att jag inte spiller allting över mig själv.
RSS 2.0