Camilla Norman

Redigera i VSCO
 
 
 
Vet ni vad jag har upptäckt? Att jag gillar att redigera! Hela dagen efter att vi åkte helikopter ville jag bara hem hem hem för att föra över bilderna från kameran till mobilen så att jag kunde få sätta mig och redigera och fixa med bilderna. Det är inte mycket jag gör med dom för jag vill ju fortfarande ha kvar så som det såg ut på plats. 
Här har ni 3 bilder med 3 helt olika ljus och kameror. Nu låter det som att jag har 3 kameror här hemma, men det är bara utsträckt över ett visst antal år och den 1:a bilden var med en mindre bra kamera som gjorde små bilder. Men jag gillar känslan i den, plus att det är i Karibien och vem säger nej till det liksom!
London-bilden är en typisk "Camilla-bild" har jag märkt. Mycket som händer på bilden, ett fokus i mitten, blå undertoner och en jäkla massa skärpa. Jag klarar inte av suddiga bilder och drar nästan alltid upp skärpan till max när jag redigerar! Jag redigerar alla mina bilder i appen VSCO som är gratis att ladda ner på alla
app-stores och den är ljuvlig att arbeta med. Filtrena är toppen och man kan ljusa upp bilder, fixa skärpa, lägga på färgade toner.. Ja den går att göra ALLT med. Mina absoluta favoriter i filter-väg är A5, HB1 och ibland F2. Allt beror på motivet och grundfärgerna i bilden!
Åh, vad jag vill åka iväg någonstans fint och bara fotografera och vara kreativ. Jag håller alla fingrar och tår för att Ystad kan ha lite solsken så att det blir lättare att fota.
 
Men nu till frågan: Ni som är in to this stuff, finns det något bra redigeringsprogram som inte heter Photoshop? Jag vill gärna ha bilderna på min dator också och min mobil blir proppfull av mina stora bilder. 
Så, finns det något vettigt program som man kan ladda ner?
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress