31 oktober 2016

Bucketlist:

allm�nt

 
 
Det här med Bucketlist är ju spännande. Jag kan ha en bucketlist för olika kategorier har jag märkt. Men om vi ska ta och samla ihop dom till en liten lista så har ni dom här! Det här är förresten vad jag IDAG vill göra. Min lista ser förmodligen annorlunda ut om 10 år om jag får leva så pass länge. Men här är några saker som jag skulle vilja göra:
 
* Köpa en lägenhet och gå banans i hela inredningsprylen! Bestämma allt från golv till tak. Någon som sitter på en härlig lägenhet med balkong och härligt läge?
 
* New York. Hur mycket den resan än skrämmer mig så är det en stad som jag måste se innan jag dör! Min ena sida av släkten åkte dit för några år sen och dom var ju vuxna + barn, så min panik över att inte ha kommit dit innan 25 har lagt sig. Man kan uppleva saker trots att man inte är ung och dum längre!
 
* Se ett norrsken. Behöver jag ens motivera varför? Kineserna vallfärdar till Norrland för att se ett norrsken och jag som svensk har aldrig varit högre upp än Gävle haha
 
* Åka på valsafari. Jag är sjukt fascinerad över våra havsjättar! Om jag skulle få chansen att hoppa ner i en stålbur för att kolla på hajar skulle jag nog göra det också. Om jag fick se buren innan jag bestämde mig haha
 
* Åka på en träningsresa/ yoga-resa. Jag vill inte ha en renodlad träningsresa av anledningen jag sa tidigare idag: Jag tror inte på renodlad "bygga-muskler"-bootcamp. Jag vill ha med lite "så här kommer du ner i varv" också. Så en kombinerad resa med kanske yoga på morgonen och något träningsrelaterat på eftermiddagen! Sol, mat och träning, det vore livet det.
 
* Bli kär. Det vill väl alla på något vis? Att vara i mitt eget sällskap är något jag uppskattar högt, men i slutändan så kan jag erkänna att det skulle vara härligt att komma hem till någon. Barn och familj är ingenting jag kräver att ha, men någon speciell vill jag till slut ha. Om det så är när jag blir 50 år!
 
* Ha en lägenhet i något varmt land. Ju fler vintrar jag går in i, desto mer vill jag ha möjlighet att kunna rymma iväg till något varmare! Kanske att man delar lägenheten med mina föräldrar och min syster? Jag tror att kroppen mår bra av lite värme.
 
Jag kommer inte på fler än 7 stycken just nu och som ni ser så är många av mina mål idag att få se och uppleva saker. Många runt omkring mig drömmer om barn och familj, men får någon som jag som inte tycker att barn är en "woho-upplevelse" så drömmer jag om annat. Inte för att barn inte är söta, dom är fantastiska ibland och jag måste ju ändå gilla mina vänners små knyten, men jag sitter inte och tänker på mitt framtida bröllop + kids. Inte idag i alla fall. Jag vill uppleva världen ett tag till och jag antar att jag har några härliga belånade år kvar innan det kanske blir andra prioriteringar.

Nej men hej hemskt mycket hej!
Första gympasset på nästan 2 veckor och riktigt skönt att vara igång igen, men ändå att jag har tagit mig tiden till att INTE träna också. För mig så handlar träning så mycket mer än bara muskelväxt eller viktnedgång. Även om jag absolut inte ska sticka under stolen med att det ändå är just dom två sakerna jag strävar efter just nu. Men om min hjärna inte är i ett "hälsosamt" tillstånd och kroppen känns trasig, då är det dom två sakerna som jag får börja om på nytt med. Så dom här 2 veckorna har handlat mycket om att sluta stressa ( inre stress, jag har inte sååå mycket saker att göra i mitt liv haha) och där har promenader i naturen varit sköna och jag slår över till min 1:a vecka med mina 20 min yoga/meditation ikväll! Det måste vara bland det skönaste jag har gjort för min egen skull. Jag kan inte lova att det BARA pg.a. min kvällsrutin som jag börjar känna mig mindre stressad, men någonting positivt måste ju hända av att lugna ner sig inför natten? Jag har inte ont i halsmusklerna längre i alla fall och DET är något jag uppskattar enormt mycket.
 
Något mer som är som balsam för själen: Jag ska om 1 timme äta lunch med en vän! En vän som jag nog inte har sett på runt 2 år tror jag och jag har skämts så otroligt mycket för att det har blivit så. Vi har alla våra liv och innan man vet ordet av det så har det gått 2 år. Lätt! Men idag är det Catch-up med stort C.

Och där blev jag tvungen att slå mig på kinden, säga NEJ och lägga skålen med godis i ett annat rum.
Verkligen den klassiska "inte äta godis före maten" så som mina föräldrar alltid har tjatat om när jag var lite. Lika klassisk är den också i PMS-tider. Bara jag som vill ha allt jag kan komma över? Jag brukar inte reagera så värst mycket på PMS men idag ni. Idag har jag varit vrålsugen på A L L T!
Vem känner igen sig? Det kan väl omöjligt bara vara jag som vill ha fett och choklad on these days? Tur att det är måndag och snart ny månad vilket betyder att jag nu, i november ut, inte får äta chips längre! 1 mindre sak i alla fall som jag inte tillåter mig själv att äta.
 
Det är middagsdags för mig nu och när jag inte kan vara i Italien så får jag helt enkelt ta med mig Italien hit! Prosciutto med melon och oliver. Samma som igår och minst lika gott. Många där ute klarar inte av att äta en maträtt flera gånger i veckan, men jag har minsann ätit min paella 3 gånger den här veckan och nu blir det som sagt lite italienskt! God mat, en film och sen är jag människa igen. Ska bara sluta vara hög på socker först haha