Jag har en grej för akvarium tror jag. Nu har det ändå blivit några stycken i vuxen ålder! Att vi då såg att just Barca har en gjorde ju att vi bara var tvungna att kila dit. Did and done! Förmiddagen spenderades på det här stället nere vid hamnen och sen var det bara att hitta en tunnelbana ( det har vi kommit fram till att det verkligen inte är det lättaste här), för att ta oss till en strand. Låter ganska så enkelt va? Tror inte det va... Vi skulle till något som heter Bogatell där det skulle ligga en strand. Åt vilket håll vi än gick åt så kom vi ALDRIG till en strand. Så hungriga, med sjuka skavsår/ brännsår på innansida lår ( hos mig i alla fall) så kom vi fram dit vi först hade tänkt oss. 2 timmar senare. Vi fick i alla fall en grymt god pizza på stranden och uteplatsen hade en sån där ång-fläkt som sprutade ur ånga lite titt som tätt. Sååå himla härligt!
Men sen hamnade vi äntligen på stranden där vi fick sola och bada lite. ÄNTLIGEN! Som jag har längtat att få ligga i havet igen. Ett litet minus blev när det kom ambulanser och hela sjukhus-styrkan till stranden. Vi tror att några var på G att drunkna för det var hjärt-och-lungräddning i säkert 20 min och dom for in med en liten livräddningsbåt. Vansinnig känsla var det att ligga och ha det bra när dom bara 100 m bort försöker rädda några personers liv. Jag vill tro att det gick bra i alla fall, men jag är inte helt på det hundra än.
 
Men annars så mår vi bra här. Något trötta just nu och funderar på att ta oss ut och kolla på staden lite på kvällen. Synd bara att jag är såååååå trött och skulle kunna somna vilken sekund som helst om jag hade huvudet på kudden. Plus att jag vill verkligen inte gå med mina skavsår något mer. Fy fan vad jag vill skära bort halva mina ben och göra ett sånt där trendigt thigh gap just nu. Men, MOT STAN!
 

Hej från två trötta men sjukt nöjda brudar! Dagen har flutit på väldigt bra och trots lite moln så är det varmt och skönt här i Barca. Vi har lyckats hålla igång mest hela dagen, förutom en liten, men behövlig, powwenap på vår terrass som finns på hotellet. Första riktiga solstols-timmen och det var guld att få sova där uppe. Vi har hälsat på 2 av dom sakerna som man "måste" se här : La Pedrera och La Segrada Familia. Två saker som är riktigt häftiga att se! Men mer bilder kommer från det en annan gång.
Sen tog vi oss mot stranden för middag och fin utsikt. Vilken utsikt vi fick också! Bara genom att få se ut över havet när man äter middag gör att jag känner mig bortskämd. Att maten var GUDOMLIG var också toppen på i:et! En gambas-sallad tog jag och jag skojar inte. Det var enbart goda saker i den här! Dom hade dränkt in salladsbladen i någon god okänd dressing så till och med dom ville jag inte skulle ta slut haha
Jag har haft som mål att testa på liiiite mer annorlunda rätter och att testa gambas är ingenting som brukar vara min grej. Sjukt god sallad och den far rätt upp på min Top 3 lista över bästa sallader!
Sen tappade vi bort oss lite, hängde runt marinan lite och har nyss handlat chips och avokado. Lays chips måste väl vara bland dom bästa chipsen?? Lagom påse, goda smaker och alldeles fantastiskt knapriga är dom! Vill ta med mig minst 3 påsar hem...
 
Jag hoppas att allt är bra med er där hemma! Jag inser att det är lite i senaste laget att skriva här, men bättre sent än aldrig! Sov så gott
PS. En fågel sket på mig väska. Kan fortfarande höra splashet som blev haha
 

28 juni 2016

Buenas noche!

allm�nt


Hola Barcelona! Vi har nu installerat oss och det börjar kännas som att vi lever igen. Något rese-trötta men nöjda!
Flygningen gick som en pråm. Jag fick en liten minipizza på planet som faktiskt var helt OK god + fruktsallad till. När Arlanda bara levererar mackor så blir jag galen, vart är alla goda pasta-sallader som man kan ta med??
En liten lyssning på en podd och sen var vi typ framme. Jag har lotsat oss så himla bra hittills till buss-shuffle, hotellet och till en restaurang som tjejerna och jag åt på senast ( eller ja, det HADE varit samma om det inte var så att dom hade bytt namn.. och mat-idé). Vi har handlat mat till kylen och är ny-duschade. Jag bara ÄLSKAR att få duscha av mig flygplanssvetten, för let´s face it: Man är fan inte som en nyponros en res-dag haha
Vi tog till oss av den spanska luften.. och åt italienskt. Innerst inne är både syrran och jag italienare och pasta är ju bara för himla bra då. Jag kan väl kompensera med att berätta att jag har ett litet glas med Sangria framför mig och håll i er nu: VI HAR UTSIKT ÖVER INFLYGNINGEN TILL EL PRAT UTANFÖR FÖNSTRET! Jag tror inte ni fattar hur lycklig jag blev när vi insåg det! Dom är tillräckligt långt bort för att inte störa oss, men tillräckligt nära för att jag ska se dom och bli glad. Lyckan är fullständig!
 
Barcelona hälsar så gott till er där hemma ( vart ni nu i världen är) men nu måste jag försöka vara lite trevlig!