Så säger jag att jag inte har gröna fingrar. Jag menar, på sista bilden ser man ju faktiskt 3 fullt levande växter hemma hos mig! Jag får väl ge efter och säga att jag ändå tycker att det bör finnas någon slags växt hemma. Hur tråkigt det än är att vattna och dona. Jag fick i alla fall dom här söta blommorna från mina föräldrars trädgård och jag älskar dom redan! Mindre kul var det att jag råkade ruska ner en spindel och som jag i vild panik slog till med handen. HANDEN?! Den var så snabb och jag hann inte få min disktrasa blöt och jag ville ju inte att den skulle försvinna in i min lägenhet i något litet hörn... Så jag smällde till den och skrek högt haha
Har jag sagt att jag H A T A R spindlar?...Sjukt stolt blev jag i alla fall över mig själv!
Det har förövrigt varit en väldigt innehållslös dag idag. Ja, jag har ju varit hemma hos min familj, men vi har då inte tagit många steg. Jag gjorde nästan ett helt korsord för mig själv och det är ju alltid något? Men vi alla var i något slags trött-mood och orkade inte så mycket. Jag älskar när dom man är med har samma känsla för då behöver man inte spela upp och tvinga sig själv att vara liiiite  trevligare och piggare än vad kroppen orkar!
 
Men nu måste jag fixa matlåda tills imorgon. Det ekar tomt i min matlådshylla och jag får panik av sånt.

Hej hej hej! Morgonpromenaden är avklarad och som vanligt så är det helt klart den bästa starten för mig. Jag blir lugn, får andas frisk luft, kanske får lite solsken på mig och den kickar igång min ämnesomsättning med flera hästkrafter. Jag har sagt det förr men jag säger det igen, det är sååå vackert här i min lilla stad nu under sommaren! Alla ni som bor i närheten av Sala, ta er hit för 1 dag i stan. Jag rekommenderar ingen att ta sig hit på en söndag då allt är dött här, men med Sala Silvergruva runt hörnet och parken som centrum så finns det mycket att se på och göra.
Men jag kom av mig lite tror jag. Jag lyssnade på en pod som heter JosefinochVanja och veckans avsnitt handlade om: Vardagslyx.
Jag är väldigt för vardagslyxen och det skriver jag ganska mycket om här tycker jag. Saker som gör min vardag lite gladare och som jag kan tänka på när jag går och lägger mig. Något som ger mig otroligt mycket "ångest" ( jag gillar inte det ordet för det finns ångest-laddade saker och så finns det äkta ångest ) är under sommaren. Allt ska vara instagram-vänligt, man ska dricka vin på en brygga någonstans, vara kär, vara singel-galen och flörta med allt som står på två ben, man ska åka på härliga semestrar, vara på någon tjusig uteservering med tjej-kompisarna... ja, listan kan bli evigt lång! Sommaren, och framför allt dom 4 semesterveckorna, ska vara fyllda med roliga saker och det är viktigt att njuta. Men det jag tror att folk glömmer bort lite är att alla andra veckor om året, måndag- fredag är minst lika viktiga att få in bra saker på.
Jag själv blir glad över : Mitt morgonkaffe. Löjligt till tusen kanske, men det blir jag. Morgonpromenaderna som sagt. När jag i slutet av veckan tycker att jag har varit skit duktig med träningen. Planerar in någon härlig semester senare under året. Se att mina få växter hos mig faktiskt överlever mina EXTREMT o-gröna fingrar. Äta middag i parken mitt i veckan. Träffa någon vän, om så bara för en promenad eller något. Tänka på mina resor. Ja, jag är ganska så bra på att bli glad över småsaker i mitt liv! Lika bra som att jag kan vara väldigt duktig på att tjura ihop. Men lite så är ju ändå livet!
Vardagslyx för mig är väldigt viktigt. Jag är ändå singel, har ett jobb som kanske inte är jordens mest inspirerade alla dagar ( tacka gudarna för mina fantastiska kollegor!) och inte ett stort kontaktnät runt omkring mig längre. Så att få mina dagar att kännas bra måste jag se till att arbeta för det också! Som att få blogga. Jag är ganska så säker på att folk kanske har åsikter om att jag bloggar. Jag menar, det bor 20 000 pers i hela området Sala och runt omkring. Det är en liten stad helt enkelt. Att blogga är kanske inte högst upp på listan hos många. Men vet ni vad? Jag älskar att se det fina runt omkring mig. Jag älskar att få skriva. Att få fotografera. Komma med tips om enkla maträtter till alla er där ute som inte vet hur man kokar vatten. Jag vet att jag är en del av den sociala kulturen som många pratar om där man fotar maten, gör selfies och "missar livet bara för att jag tittar genom kameralinsen". Jag VET det redan. Men vet ni vad? Jag blir glad över att få till en fin bild. Jag blir glad av att få fina kommentarer ( både på alla sociala kanaler och i verkligheten). Jag ser en snigel på en regnig gata som jag tycker skulle bli fin på en bild och stannar upp. Många andra skulle nog bara se äcklad ut och gå vidare.
Att jag missar livet bara för att jag ska fotografera allting tycker jag känns orättvist. Jag får reflektera över saker som jag har sett och upplevt genom att redigera, skapa och skriva om mina upplevelser. Hur många gör det egentligen? Jag får vara kreativ och det är otroligt viktigt för mig att få vara det då jag inte kan/får utlopp för det i jobbet. Jag vill inspirera till att röra mig sig. Men att man inte måst ta det till överdrift. Mitt flöde på Instagram kan vara en "fitspo-press" då alla är så förbannat duktiga på att äta och träna rätt. Man ska helst gå ner 3 kilo i veckan och älska att äta torsk med ris. Det jag vill inspirera till är ett hållbart liv. Allt behöver inte vara svart eller vitt! Ja, jag tog en härlig 1-timmes-promenad innan frukosten vilket jag vet kan låta pretto men jag åt också chips och lite godis till min film igår kväll och älskade det!
 
Jag skulle kunna skriva en hel roman till om det här ämnet för jag brinner för det. Men snart tappar jag nog er så jag ställer frågan istället: Vad gör er glada? Gör ni något i er vardag som ni blir extra glada över?

När man bara vill hem från jobbet och få sätta sitt söta lilla arsle i soffan: snapchat! Kanske nutidens roligaste tidsfördriv som inte är seriöst för fem öre!

Jag har laddat upp för plockmat och ska precis dra igång en film tänkte jag. Är hungrig som en varg just nu och jag glömde bort att jag gick till jobbet i morse så det var bara att ta sitt pick och pack och strosa hemåt med en kurrande mage!