Gott nytt år på er! Jag är en sucker för tomtebloss så självkart firar jag in det nya året med dom här små rackarna. Raketer i all ära men tomtebloss skadar ingen och dom är minst lika fina!
Men 2016 då. Har jag några roligare hightlights från det här året?
Jag var inte överförtjust i 2016 ska jag väl erkänna, men det fanns några små saker som jag kommer ihåg att jag gillade. Så här har ni en liten Nyårslista från mig:
1) Jag och min syster åkte till Stockholm och lekte turister. Vi gjorde slottet, åkte Djurgårdsfärjan, gick på ABBA-museet men framför allt så mötte vi upp en gemensam vän ( nästan som en extra syster) och åt tapas i hennes lägenhet. Jag var lite i o-lag den kvällen, men jag vet att jag gillade den dagen.
2) Också en Stockholms-tur: Colorrun vid Tantolunden! Vi var ett gäng tjejer, en massa färg, få springa lite och så lite dags-fest på det. Kan ju inte bli bättre!
3) Årets 1:a sallads-lunch på bryggan vid mitt himmelrike Hillingen. Det här var dagen efter att jag (igen) var i Stockholm på Fitnessmässan ( också som en rolig grej det här året!) och vi fick solsken, bada fötterna och andas vatten-luft.
4) Sommarsemestern. Trots lite tråkiga nyheter för min systers skull så njöt jag verkligen av semestern. Barcelona - Menorca - London körde vi och fastän det var läskigt och lite jobbigt ibland så ser jag tillbaka på den semestern med ett stort leende och en massa "jag-klarar-allt"-känsla i kroppen.
5) Rom-resan med min familj i september. Trots orolig känsla i magen så njöt vi så gott det gick! Jag känner att så fort det får landa lite så kommer jag se tillbaka på resan med en bra känsla där också. Jag älskar Rom och jag vill alltid tillbaka!
6) Alla bio-filmer som har släppts under hösten! Finns det något mer magiskt än att sitta i en biosalong och få hamna i en annan värld?
7) Jag har lärt mig mycket om mig själv och vad jag vill ha ut av livet. Vissa saker har gått väldigt på tok det här året, men jag tänker se på det med en lärdom. Ingen är perfekt, men man kan göra bättre val när man hamnar i situationer som man inte kan rå för!
8))Jag har mediterat en hel del i år och fokuserat på mig själv. Träningen kanske har hamnat strax under vad jag är nöjd med, men jag har aktivt valt att lägga fokuset på att bygga upp mig själv igen snarare än att tvinga min kropp till att göra något den inte orkar med för stunden.
 
Jag tänker lägga 2016 bakom mig och komma ihåg dom här stunderna istället för att se på dom tråkigheter som har hänt. 2017 är mer än välkommen så nu skålar vi in den med lite bubbel tycker jag! Gott nytt år på er!

Tack för igår Sätra Brunn! Vilket fantastiskt sätt att avsluta det här året på. Bubbelpool, ångbastu, mysa i poolen och framför allt behandlingen. Det var lite kul faktiskt för jag skulle egentligen ha "mys-massage" med härlig olja och sånt, men hon hann bara lägga sina händer på min rygg och sa typ bara" herregud vad är det med din rygg!". Vi ska inte ens gå in på hur pass många ställen jag blev knäckt på inom loppet av 30 sekunder. Min rygg var kaos. Jag ska och tillägga att innan det här så fick jag blunda och välja mellan 3 olika oljor. Att jag fick blunda var för att kroppen själv skulle få bestämma vad den villa ha, istället för att huvudet skulle säga vad som doftade bäst. Jag landande på en med citron/rosmarin som skulle vara uppiggande. Snacka om att kroppen är fantastisk som ger ut rätt signaler, det gäller bara att lyckas lyssna på den.
Så jag gick därifrån med en ny rygg, men något skamsen eftersom jag inte direkt tar hand om min stackars rygg. Jag är överrörlig i lederna sen jag föddes och det gör att jag inte märker när det är någonting "på tok" i min kropp. Jag känner inte av riktigt så mycket som någon annan kanske skulle ha gjort. Men resultatet blir ju också att när jag väl får ont så har det gått jäkligt långt också! Så min rygg är lite trasig och jag måste börja stärka upp den mer med träning och naprapat-tider. Men lite kul var det att hon blev så förvånad över min kropp. Hon skulle se om det fanns några låsningar kvar efter det härliga ( den var väldigt härlig, jag var SÅ utvilad efteråt) genomgången, men hur hon än tryckte så vek sig min överrörliga rygg inte en cm. Jag tror till och med att hon kallade mig för en Pansarvagn. Ett tjockt orubbligt skal haha
Så nu sitter jag här, med en rygg som är något mörbultad och med en Doctor´s orders om att jag måste börja gå på djupet igen med mina muskler! Perfekt avslut på ett mindre roligt 2016 men vad jag känner kan bli ett bättre 2017.
 
Nu: Jag har överskottsenergi som jag vill bli av med! Lite löpning och lite ben-övningar får bli min grej idag!

30 december 2016

Mot SätraBrunn!

allm�nt


Vilken dag! Klockan är inte ens 1 än och jag vill inget annat än gå och lägga mig och sova några timmar haha
Jag var uppe sent i natt och gjorde lite saker som hör till jobbet och blev väckt med tuppen kl 6 i morse och jobbade lite extra. När det känns som panik på andra sidan luren så är det bara att ställa upp! Men med för få timmars sömn i kroppen så fick jag välja mellan kaffe och frukost vilket blev väldigt enkelt. Kaffe.
Men nu sitter jag här, med typ dagens första mål mat i magen och ska till och förbereda mig inför SätraBrunn och spa! Inget tokigt avslut på det här året tycker jag. Jag är mer än nöjd med beslutet att köra SPA idag.
Jag menar, nu har jag ju tjänat ihop SPA-behandlingen genom att jobba lite extra idag. Win win!
 
Önska mig lycka till för att jag inte somnar under behandlingen! Ha en toppenbra fredag nu!