31 juli 2015

A domani tutti!

Italien


Sista dagen i Tropea är snart gjord!
Det har varit ännu varmare idag och vi har nog spunnit som små katter i solen. Fast man orkar faktiskt inte så mycket märker jag! Typ 1,5 timme på förmiddagen, lite lunch och vila, för att sen sola fram till 4 halv 5. Sammanlagt så blir det typ 3-4 timmar och det är mer än båda våra varma pensinärskroppar orkar med!
Ni ser trappan på bilden. Den är bara början på vår varma färd hemåt. Trappor som fixar flåset, för att sen gå uppåt lika mycket och lite brantare i 5-10 min. Mina vader har en härlig träningsvärk och pulsen får jobba! Härligt då min sista vecka kommer bli bra med träningen. Här fnyste jag på en gång när jag insåg att det kommer bli noll träning i den här värmen med dom här backarna. Andra kanske gör det, men jag dör bara av tanken haha
 
Men imorgon bär det av mot högre höjder igen! Jag kommer inte hinna säga vart vi ska åka imorgon bitti så ni får helt enkelt vänta tills imorgon kväll. Det är i alla fall ett ställe som jag har haft på min Bucketlist så det känns himla kul att det snart blir av!
Så vi lämnar strandlivet och kullarna mot 6 timmar tåg-färd uppåt.
 
A domani tutti!

30 juli 2015

Parla italiano?

Italien


Hej från ännu en dag på stranden! Livet är verkligen härligt när solen skiner och vattnet är klarblått med lagom höga vågor ( ni från Sala: tänk er typ vågmaskinen i badhuset när man var liten, SÅ KUL!). Svingod sallad till lunch och pommes till. Lite nyttigt, lite onytttigt!
Det är verkligen skönt att vara här måste jag väl erkänna. Lite mindre kul är backen hem men det är vardagsmotion och pulshöjande till tusen! Båda två ser ut som om vi har badat nyss när vi kommer upp till lägenheten igen.
Jag har lyckats gifta bort syrran med en Italiano boy förresten! Awkward middagar dock då hon inte kan italienska och han inte kan engelska. Då får jag komma in som en medlare så länge haha
Men tropea-borna är verkligen sjukt dåliga på engelska här . ALLT är italienska. Menyerna är en hel vetenskap att lyckas förstå ( vi har inte hittat en enda pizza än så länge... är vi verkligen i Italien??) och alla pratar italienska med oss och så svarar vi på engelska och jag på knackig Italiano. Men det är lite charmen med det här stället!
 
Nej nu måste jag verkligen duscha kallt. Det har samlats en pöl under mig haha

Hej från Infernot! Det är typ 35 grader här och vi svettas bort som små blöta högar. Att det är typ 400 m i sjuk sluttning uppåt gör inte direkt att man svettas mindre! Ni ser min droppar på benen? Man skulle kunna tro att det är från havet, men icke! Det är ren och härlig svett! Så jag klagar inte, det är bara fakta haha
Det här gör vi om dagarna:
* äter
* solar
* sover en timme mitt över dagen ( brände mina stackars fötter så gissa vem som dog hela vägen hem i flippflops?)
Vi har några dagar här i Tropea med sol och bad så det kommer se ut lite såhär i 2 dagar till. Sol, bad, flämt och svett. Men det är alldeles vad vi orkar med just nu! Sen blir det till att kolla på saker och då kommer kameran att komma fram i högsta hugg det lovar jag!
 
Nä nu måste jag duscha. Äckliga Norman har snuskat ner hela soffan nu med svettfläckar!