Det här måste bara vara mitt bästa tips på att komma ner i ro. Att bara sitta ner och lyssna på havsljud och piano. Jag har sen några år tillbaka haft lite svårt att sova om nätterna. Eller snarare att SOMNA om nätterna. Men jag har hittat lite små knep till att komma ner i varv. För mitt problem är att jag är van vid att somna fort. Så när jag INTE gör det så kan jag lätt få panik Stressar upp mig och kommer igång med jordens alla tankar. Om allting verkligen! Jag får hjärtklappning och får den otroligt fula vanan att, som jag kallar det, stress-spy. Inte av någon anledning egentligen. Mest bara för att få ur mig en laddning som ligger i kroppen och är orolig. En väldigt dålig ovana och jag jobbar hårt på det. Om inte annat för att jag någon gång i framtiden kanske inte kommer vara ensam. Hur skulle det se ut om jag gick runt och gjorde så här då?

Men mitt tips på om du sover dåligt:

* Ha på någon fin musik. Inte någon R`n B eller Hip Hop som du annars lyssnar på. Ta något som du vet att du kommer ner i varv med.

* Drick te någon timme innan du somnar. Grönt te brukar vara bra.

* Låt det ta tid. För mig så fungerar inte det här bara över en natt. Jag har jobbat HÅRT på att inte hamna i min onda cykel. Jag skulle kunna gå så långt som att säga att det har tagit mig 3- nästan 4 år att komma hit.

* Lägg dig inte om du redan är stressad. Jag vet inte hur många ggr som jag har gett upp mitt i natten och bara tittat på ett avsnitt av typ The Nanny eller någon annan serie som dom visar mitt i natten. Bryt mönstret av att ligga och stressa upp dig. Gå ett varv runt kvarteret, titta på ett avsnitt, diska.. Ja du fattar. Bara du gör någonting annat än ligger och skriker åt dig själv att somna.