Jag kan tycka att det känns bra i tanken.
Vi behöver kämpa gärnet för att det ska bli lite jämlikt!
Men en sak som jag tycker är lite så där är:
Girlpower som utesluter killarna. Ja ni kanske tycker att det låter lite konstigt?
Tex. Beyoncés konsert.
Jag läste några bloggare som varit där och allihopa skrek ut GirlPower om henne! Att det var så härligt att se att det var ett band med bara tjejer och att det osade tjej-anda om hela konserten. Jag älskar att det är vad hon riktade in sig som lite "tema" eller vad man ska säga.
Men tänk åt andra hållet.
Ett band med BARA killar. En lead-singer med en som visar filmer innan konserten börjar med allt som killar får stå ut med. Då hade det nog blivit ett jävla liv på alla feminister och press. Då helt plötsligt så skulle det vara könsdiskriminering? För dom lät inga tjejer vara med.
 
Några ex. till:
* Tjejmilen.
Hittar vi en pojk-mil någonstans? Nej! Säkert bara för att det skulle bli en massa snack om det. Killar vill inte ha med oss tjejer..buhu.
*Ladies-night. Jag älskar idén och ville verkligen vara med när Martin Stenmark var med.
Men om det fanns ett Gentlemens-night då? Skulle vi inte börja fundera på då om vad som sker bakom dom väggarna? Blir kvinnorna bra behandlade? Det är det väl ingen som funderar om när det är Ladies-night. Då har ju killarna ställt upp på det där. Men hade det varit tjejer som varit "måltavla", då hade killarna fått höra det tror jag.
 
Finns säkert tusen ex  till som  jag bara inte kommer på nu.
Men till saken hör den att allt ska vara så jäkla jämställt nu. Låt killarna få plats i det också då!
Jag pratar om killarna som inte är högst uppsatta med en dunderlön och bättre förmåner. Där kommer det nog alltid att vara lite orättvist jämfört med oss tjejer.
Vi vill verkligen ha ett jämställt samhälle. Men låt oss då gå ihop med killarna då och göra det!
Jag hatar den här Vi-och-ni-känslan som kan bli ibland. Där tjejerna bara säger : Ja men ni kommer aldrig att förstå, det är en tjej-grej" . Eller bara ta upp att allt har gått så segt  framåt sen typ kvinnor fick rösträtt.
Jag läste igår på Instagram om en bild på en tjej i bikini, i en pool med en drink i sin hand. En enda kille råkade skriva "någon är visst nöjd över sina boobs? :)" och jääääävlar vad men skit han fick! Alla brudar fick fart på sina Instagram-fingrar och sprang över honom som hyenor. Jag läste det som att han gillade hennes tuttar. Alla andra läste att han klagade på dom. Men vi som är helt vansinnigt stolta över borde ju fatta att killarna kanske är det också? Varför skulle dom inte vara det? Framför allt: Varför tror vi på en gång att det var något negativt som han menade? Han fick ord i ansiktet som "mansgris" " du klankar bara ner på oss tjejer" eller "So what om hon sitter där i sin bikini? Du ska ändå inte bry dig om det". Kul att se det ur ett annat perspektiv. Jag såg det verkligen bara som att han älskade hennes tuttar lika mycket som hon. Inget fel med det liksom haha
 
Men jag måste sluta skriva nu om det. Man kan skriva en hel uppsats i ämnet Girlpower!
Vad tycker ni? Är jag helt ute och cyklar eller håller ni med mig i något?